Hapësire reklamuese

Çështjet kryesore

Aktualitet

EMRAT: Këta janë 9 zyrtarët e Ministrisë së Brendshme që u arrestuan nga SPAK, drejtoresha Edlira Naqellari u shkarkua 8 ditë më parë nga Çuçi

Shkruar nga Newsbomb
EMRAT: Këta janë 9 zyrtarët e Ministrisë së Brendshme

Nëntë zyrtarë të Ministrisë së Brendshme janë arrestuar sot nga Policia me urdhër të SPAK dhe me vendim të Gjykatës së Posaçme kundër Korrupsionit. Operacioni është zhvilluar në ambientet e kësaj Ministrie dhe lidhet me tenderin 25 milion euro të uniformave të Policisë.

Mësohet se të arrestuarit, janë:

1 - Edlira Naqellari - Arrest në burg

2- Kreshnik Bejkaj - Arrest në burg

3- Ani Omuri - Arrest në burg

4- Klevis Hasani - Arrest në burg

5- Anisa Bogdani - Arrest në shtëpi

6- Flutura Çekrezi - Arrest në burg

7- Fatmir Demneri - Arrest në burg

8- Gëzim Mingaj - Arrest në burg

9- Mariglen Buzali - Arrest në burg

Për 8 nga të arrestuarit e mësipërm Gjykata ka dhënë masën e sigurisë “Arrest në burg”, ndërsa për një prej tyre është dhënë masa e sigurisë “Arrest në Shtëpi”. Këta zyrtarë dhe disa prej tyre ish-zyrtarë akuzohet se kanë ndikuar dhe kanë skualifikuar nga gara disa kompani të interesuara për tenderin e uniformave të Policisë.

Aktualisht, të arrestuarit po merren në pyetje nga hetuesit dhe prokurorët e Prokurorisë Speciale SPAK.

- Edlira Naqellari, Drejtoresha e Agjencisë së Blerjeve të Përqendruara, në datë 2 korrik 2021 është liruar papritur nga detyra nga Ministri i Brendshëm Bledi Çuçi. Kjo Drejtori është pikërisht ajo që organizon tendera për të gjitha institucionet qeveritare.

Ajo, si organ qendror blerës, i autorizuar me vendim të Këshillit të Ministrave, ka si mision kryerjen e procedurave të prokurimit të fondeve buxhetore me vlerë mbi kufirin monetar të prokurimeve me vlera të vogla, në emër dhe për llogari të Kryeministrisë, ministrive, institucioneve në varësi të Kryeministrit e të ministrave të linjës, për blerjen e mallrave dhe të shërbimeve të përcaktuara.

- Flutura Çekrezi, zyrtare pranë Agjencisë së Blerje të Përqendruara.

- Fatmir Demneri, Mariglen Buzali, Kreshnik Bejkaj, anëtarë të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese