Tirana
scattered clouds
4.5 ° C
4.5 °
4.5 °
93 %
2.1kmh
40 %
Die
13 °
Hën
12 °
Mar
11 °
Mër
10 °
Enj
15 °
E diel, 5 Dhjetor, 2021
spot_img

Zbardhet pasuria e “të mjerëve” që pezulluan vetting-un: Anëtarët e Gjykatës Kushtetuese të zhytur në kredi dhe jetojnë vetëm me paga

spot_img
spot_img
spot_img

Lajme të ngjashëm

Tetëshja e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese (pasi Sokol Berberi kishte dhënë dorëheqjen që më 15 shtator, para dhënies së vendimit), të cilët vendosën pezullimin e ligjit të “Vettingut” dhe dërgimin e tij në Komisionin e Venecias për interpretim, me shpresën se do të shtyhet përtej afatit ligjor të zgjedhjeve parlamentare të verës së ardhshme, zyrtarisht është në kushte të “mjerueshme” financiare.

Duke parë me vëmendje deklaratat e pasurisë për vitin e kaluar, të shpallura zyrtarisht në maj të këtij viti, sheh se të ardhurat e tyre janë modeste, llogaritë e tyre rrjedhëse janë më të vogla se të një familje mësuesish, dhe për më tepër janë të zhytur në borxhe marramendëse, që paga e tyre dhe të ardhurat e deklaruara duan vite e vite, thuajse një jetë të tërë t’i mbulojnë.

1. Bashkim Dedja

Kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Bashkim Dedja, jo vetëm është një nga njerëzit më të varfër të drejtësisë, por rezulton i zhytur në borxhe. Dedja deklaron pranë ILDKP se ka marrë një kredi për 20 vjet, në vlerën 16,800,000 lekë nga të cilat ka shlyer 1,326,218 lekë. Bashkim Dedja deklaron gjithashtu pagën si kryetar i Gjykatës Kushtetuese 2.231.015 lekë, pagën si pedagog i jashtëm në Shkollën e Magjistraturës, 97.944 lekë si dhe një llogari rrjedhëse 74.807 lekë.

Bashkëshortja e tij, Sonila Cami, deklaron gjendje në llogarinë rrjedhëse të pagës pranë një banke të nivelit të dytë, 379,989 lekë si dhe pagën si nëndrejtore në Shkollën “Jeronim De Rada”, 559,666 lekë. Deklarata e pasurisë/Bashkim Dedja, kryetar i Gjykatës Kushtetuese:

Gjendja e llogarisë rrjedhëse të pagës, 74,807 lekë. Paga si kryetar i Gjykatës Kushtetuese, 2,231,015 lekë. Paga si pedagog i Jashtëm në Shkollën e Magjistraturës, 97,944 lekë. Kredi bankare e marrë në vitin 2013, 16,800,000 lekë, për 20 vjet, shlyer 1,326,218 lekë.

2. Vladimir Kristo

Në deklaratën e pasurisë, Kristo dhe bashkëshortja e tij kanë një mal me transferta bankare, tërheqje dhe depozitime. Anëtari i Kushtetueses njihet edhe si lojtar në bursë, pasi 19 mijë euro deklaron se i ka investuar në bono thesari në Bankën e Shqipërisë.

Deklarata e pasurisë/ Vladimir Kristo, anëtar i Gjykatës Kushtetuese, pasuria 2015: Tërhequr nga Banka Popullore, 2.800,000 lekë. Tërhequr nga banka, 740,000 lekë. Depozitë në bankë, 750,000 lekë. Të ardhura nga paga si anëtare e Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë. Të ardhura nga puna e bashkëshortes si notere, 339,848 lekë. Të ardhura nga pensioni i bashkëshortes, 164,400 lekë. Pasuria 2014 Gjendja e depozitës, bono thesari në Bankën e Shtetit, nëpërmjet një banke të nivelit të dytë, 19 000 euro. Gjendja e llogarisë në një bankë të nivelit ë dytë, pakësuar me — 117 500 lekë. Gjendja e llogarisë në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me — 2 658 000 lekë. Gjendja e depozitës në Bankën e Shtetit, obligacione me afat 2-vjeçar, 2 658 000 lekë. Bashkëshortja, gjendja e llogarisë në një bankë të nivelit të dytë, pakësuar me 689 800 lekë. Bashkëshortja, gjendja e depozitës në Bankën e Shtetit në bono thesari 689 800 lekë.

3. Vitore Tusha

Deklarata e pasurisë/ VItore Tusha, anëtare e Kushtetueses, pasuria 2015: Të ardhura nga paga si anëtare e Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë. Shkolla e Lartë Luarasi, 178,666 lekë. Trajnime në Shkollën e Magjistraturës, 93,100 lekë. Detyrim në shumën 25 mijë euro.

Pashk Tusha, bashkëshorti, llogari bankare, 35,451 lekë. Llogari bankare, 142 lekë. Pagesë kalimtare nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, 441,297 lekë. Pagesë në shkurt 2015 nga Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit, 30,369 lekë.

Elira Tusha, vajza, të ardhura nga aktiviteti privat, noteri, 2,088,017 lekë.

Renisa Tusha, vajza, kartë krediti, 1,874 lekë. Të ardhura nga paga, Milano Itali, 14,285 euro. Pasuria 2014 Gjendja në llogarinë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 1 543 lekë. Gjendja në llogarinë bankare në një bankë të nivelit të dytë, 69 euro. Gjendja në llogarinë një bankë të nivelit të dytë, 9 751 lekë. Detyrim në shumën 25 000 euro.

E bija, Renisa Tusha, gjendja e llogarisë në një bankë të nivelit të dytë, 183 euro.

E bija, Elira Tusha, pakësim i gjendjes së llogarisë në një bankë të nivelit të dytë, — 31 700, Overdraft.

4. Fatmir Hoxha

Të ardhurat e Hoxhës janë një mal me kredi për të larë.

Deklarata e pasurisë/Fatmir Hoxha, anëtar i Kushtetueses, pasuria 2015: Të ardhura nga paga si anëtar i Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë. Të ardhura nga paga e bashkëshortes si inspektore pranë Komisionerit Kundër Diskriminimit, 716,369 lekë. Kredi me afat 22 vjet, detyrimi, 4,449,057 lekë. Kredi bankare, 250 000 lekë. Detyrim prekje overdrafti, 404,304 lekë Detyrim ndaj subjektit Gener 2, për blerje. banese, 37 mijë euro.

Rudina Hoxha, bashkëshortja, kontratë depozite afëmija im”, 200 000 lekë. Detyrim prekje overdrafti, 50 000 lekë. Pasuria 2014 Bashkëpronar me 50 %, me bashkëshorten Rudina Hoxha i një banesë në Shkodër, sip. 65 m2, shitur me vlerë 3 400 000 lekë. Kredi në bankë të nivelit të dytë me vlerë detyrimi financiar të pashlyer — 4609 533 lekë, marrë në datën 27.05.2012, afat shlyerje 15 vjet, interes 4 %. Kredi në një bankë të nivelit të dytë, detyrimi financiar i pashlyer — 233 336 lekë, marrë më darë 14.07.2014, me principal 250 000 lekë, afat shlyerje 60 muaj, normë interesi 6 %. Detyrim huaje 9 900 euro, ndaj shtetasit Ardian Guri. Detyrim 404 145 lekë, për prekje overdrafti gjatë viteve 2013 — 2014.

5. Gani Dizdari

Deklarata e pasurisë/Gani Dizdari, anëtar i Kushtetueses, pasuria 2015: Të ardhura nga paga si anëtar i Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë.

Vajza, Anisa Dizdari, të ardhura si notere Dhoma e Noterisë Tiranë, 401,604 lekë.

Bashkëjetuesja Shefkie Kortoci, pasuri të krijuara nga paga nga viti 1997, 1,415,000 lekë.

6. Besnik Imeraj

Në deklaratën e pasurisë Imeraj thotë se ka të ardhura vetëm pagën…

Deklarata e pasurisë/ Besnik Imeraj, anëtar i Kushtetueses, pasuria 2015: Gjendja e llogarisë së pagës, 707,123 lekë. Gjendje në llogari, 399,460 lekë. Depozitë në emër të vajzës, 1,180,033 lekë. Të ardhura nga paga si anëtar i Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë. Të ardhura nga paga e vajzës si avokate pranë studios Haxhia Hajdari, 1,261,752 lekë. Kredi në bankë për blerja banese, detyrimi 2,116,816 lekë.

7. Fatos Lulo

Deklarata e pasurisë/ Fatos Lulo, anëtar i Kushtetueses, pasuria 2015: Gjendja e llogarisë së pagës, 133,577 lekë. Të ardhura nga paga si anëtar i Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë.

8. Altina Xhoxhaj

Deklarata e pasurisë/Altina Xhoxhaj, anëtare e Kushtetueses, pasuria 2015 Llogari rrjedhëse plus depozitë dhe kartë krediti, 9 mijë USD. Të ardhura nga paga si anëtare e Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë. Të ardhura si pedagoge e jashtme në Shkollën e Magjistraturës, 79,687. Të ardhura nga kontrata e qerasë së apartamentit, 4 200 euro.

Bashkëjetuesi, të ardhura nga 2 paga, nga ISSH dhe si sekretar i Përgjithshëm i Presidentit, Arben Idrizi, 567,000 lekë. Bashkëjetuesi, të ardhura si këshilltar i Misionit të Shqipërisë në OKB, 5,379 USD. Llogari kursimi, 2 mijë USD. Llogari rrjedhëse, 2 mijë USD.

9. Sokol Berberi

Sokol Berberi(dorëhequr më 15 shtator), anëtar i Kushtetueses, pasuria 2015: Të ardhura nga paga si anëtar i Gjykatës Kushtetuese, 1,874,538 lekë. Të ardhura si pedagog i Jashtëm në Universitetin Evropian të Tiranës, 3 mijë euro. Të ardhura nga lëshimi me qera i apartamentit, 304,000 lekë. Të ardhura nga dy programe trajnimi me avokatët në Shkodër dhe Korçë, 51.000 lekë. Të ardhura nga kontrata si ekspert për trajnimin e juristëve në administratt 152,000 lekë. Të ardhura nga shitja e dy librave, Teknika Legjislative dhe Arsyetimi Ligjor, 81,600 lekë. Kredi 40 mijë euro, për blerje apartamenti me sipërfaqe 102 metra katror, me afat 20 vjeçar. Kredi për arredim 20 mijë euro. Kredi nga Fondacioni Besa në shumën, 600,000 lekë. Vajza, Silvia Berberi, sponsorizim nga prindërit për akomodimin dhe jetesën në Utrecht Universitet, 5 mijë euro. Paga pranë kompanisë Atradius, 1,200 euro. Bursë nga Universiteti Utrecht Holandë.

Rudina Shiroka, bashkëshortja. Sipërfaqe trualli 512 metra 2 dhe godinë banimi 218 m 2, trashëguar nga babai. Paga si përgjegjëse e arkivit në Kuvendin e Shqipërisë, 859, 969 lekë. Pagesa për përkthimet në revistën e Shkollës së Magjistraturës për Ministrinë e Drejtësisë, 50,000 lekë. Kredi personale, 600,000 lekë. Marrje borxhi, 450,000 lekë.

(Balkanweb)

spot_imgspot_img

Më shumë

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img