Hapësire reklamuese

Aktualitet

Të kujtojmë Anton Çehovin

Shkruar nga Newsbomb

Anton Çehov,  ishte një figurë me kaq influencë sa, shumë prej fjalëve dhe shprehjeve të tij kanë gjetur zbatim në Rusinë moderne. Ka shumë për të festuar në gjuhën e pasur të Çehovit. Për nder të asaj që do të kishte qenë sot, ditëlindja e 155-të e shkrimtarit , ne po ju sjellim 9 shprehjet  më të mira të Çehovit.

“Nëse gruaja juaj ka qenë e pabesë me ju, gëzohem që ajo ju ka tradhtuar vetëm ju, dhe jo vendin tuaj. (Life is Wonderful)

 

“Nëse ka ndonjë sëmundje për të cilën njerëzit ofrojnë zgjidhje, ju mund të jeni i sigurtë se, sëmundja e veçantë është e pashërueshme” (Kopshti i qershive)

 

“Askush nuk do të njohë njeriune zakonshëm brenda nesh”  (Nga një letër për të Suvorin, nëntor  1888)

 

“Nëse një veprim lëndon dikë, kjo nuk do të thotë se ai është një veprim i gabuar" ( Fqinjët)

 

“Rusi  dashuron duke kujtuar jetën por nuk dashuron duke jetuar”

 

“Një qenie njerëzore duhet të jetë tërësisht e bukur nga : fytyra, rrobat, mendja, mendimet. (Nga 'Uncle Vanya')

 

“Vetëm budallenj dhe sharlatanët  dinë dhe kuptojnë çdo gjë. (Nga një letër për Ivan Leontyev )

 

“Në Rusi ju nuk mund të presni që një njeri i talentuar të dalë tërësisht i pacënuar” ((Nga "Xhaxha Vanja")

 

“Shkurtësia është motra e talenteve.” (Nga një letër vëllait të tij Alexandër, 11 prill 1889, duke i dhënë këshilla se si të shkruajë një dramë)

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese