Hapësire reklamuese

Aktualitet

Shpëto një jetë! Rezervo në e-Albania, për kohën dhe vendin e dhurimit të gjakut!

Shkruar nga Newsbomb
Shpëto një jetë! Rezervo në e-Albania, për kohën

Për ata që kanë nevojë të marrin gjak, por edhe për çdo qytetar që dëshiron të dhurojë gjak, për të marrë një jetë të bëjë të vërtetë më të shpejtë, më të lehtësohet më të sigurt, ç'ka është shumë e rëndësishme, procedura. flitet për jetën e njeriut.

Sistemi i ri elektronik i Bankës së Gjakut, i krijuar nga AKSHI në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, si një kërkesë për politikat e politikave dhe praktikat e mjekësisë moderne, do t'u ndjerë dhuruesve, duke nisur nga sot ( fillimisht në Tiranë , Elbasan, Berat dhe Korçë për t'u shtrirë shumë shpejt në të gjitha qarqet e vendit) të rezervojnë online në e-albania dhe vend e dhurimit të gjakut, si dhe të informohen në kohë reale për kujdesin e duhur për dhurimin, sipas grupit të gjakut. Ky sistem do të qëndrojë, mbi të gjitha, mjekët në menaxhimin e kërkesave dhe nevojave të Bankës së Gjakut, për t'i mbajtur qëndrimet e klientëve dhe të shpejtë dhe shumë më të sigurt. Çdo qese gjaku që futet në bankë pajiset me barcode dhe garanton sigurimin e automatizimit të ruajtjes, procesimit, marrjes dhe analizimit të informacionit, që lidhet me menaxhimin administrativ dhe inventarizimin e gjakut dhe produkteve të tij në të gjitha bankat e gjakut në Shqipëri. .

Për t'i dhënë një mundësi tjetër mundësie të rrjetit të dhuruar vullnetarë, teknologjia e rinjve të rinj që shtojnë rezervat e tire edhe njoftimeve elektronike që bëjnë t'u mbërrijë dhuruesve periodë dhe të, në profilin personal në portalin e-Albania, në raste të niveleve të depozitimit të gjakut sipas grupeve të gjakut. Për dhuruesit do të sigurohet edhe një historik i kontributit dhe analizave të kryera që mund të konsultohen në çdo kohë, në llogarinë e tyre, në portalin e-Albania.

Si mund të rezervohet nëpërmjet e-Albania?

Përdoruesit zgjedhin shërbimin elektronik “Rezervim për dhurim gjaku për produkte dhe subjekte” ( https://e-albania.al/eAlbaniaServices/UseService.aspx?service_code=14785 )

Aksesimi mundet për qytetarin (për rezervim individual) ose, si biznes, në rastin kur rezervimi për një grup punonjësish të një kompanie, kompanie apo organizate.

Brenda pak sekondash aplikanti plotëson formularin elektronik duke zgjedhur vetë orarin, datën dhe Bankën e Gjakut.

Pas dërgimit të kërkesës për rezervim, elektronikisht të bërë njoftimi për kontinimin e kohës dhe vendit të firmës për dhurim.

Kush mund të dhurojë gjak?

Dhurues të gjakut mund të gjithë të gjithë, nga 18 deri në 65 vjeç, që nuk janë të shëndetshëm dhe që kalojnë testin e historisë së sëmundshmërisë përpara procesit.

Në rastin e ngjarjeve të dhurimit të gjakut si entitet (biznes, insitucion, histori), pra kur ofrohen të dhurojnë gjak më se 10 persona, atje ku stafi i Qendrën Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut, do të vijë në mjedisin e punës përkatëse.

Për të garantuar sigurinë e gjakut të dhuruar, paraprakisht kryhen vizita duhet të ketë edhe analizat e analizave të gjakut. Në rast se rezultojnë të shëndetshëm, atëherë kur kryejnë procesin e dhurimit të gjakut. Një dhurim i gjakut do të zgjasë mesatarisht 15 minuta dhe dhuruesi arrin të kompensojë brenda 24 orësh të gjitha lëngjet e humbura nga dhurimi i gjakut. Një akt i caktuar, por me vlerë të jetës për jetën e dikujt tjetër. Ndaj, kushdo që ka mundësi dhe është i shëndetshëm fizikisht mund të jetë tani online për të rezervuar gjakun për të dhuruar një familje, mik, një koleg, një koleg të panjohur, në një kohë të papritur e ditë të mirë. Dhuroni gjak! Shpëtoni jetë!

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese