Tirana
clear sky
7.5 ° C
7.5 °
7.5 °
49 %
0.5kmh
0 %
Mër
7 °
Enj
14 °
Pre
17 °
Sht
17 °
Die
17 °
E mërkurë, 29 Mars, 2023

Qindra raste abuzimesh në paraburgim, Greqia do të ndiqet penalisht nga Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut

Lajme të ngjashëm

Greqia, e cila nuk ka zbatuar vendimet e Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut (GJEDNJ) për Trakinë Perëndimore për 13 vjet, është ndër 10 vendet e para që do të ndiqen penalisht në këtë gjykatë.

Yannis Ktistakis, një gjykatës i Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut, tha se 1.445 çështje janë paraqitur kundër Greqisë në gjykatën ndërkombëtare, gati gjysma e të cilave kanë të bëjnë me kushtet e paraburgimit.

Ktistakis tha se 633 raste janë ngritur kundër Greqisë për abuzime në paraburgim dhe shkelje të të drejtave të njeriut.

Ai bëri të ditur se rastet e mbetura kanë të bëjnë pothuajse me të gjitha nenet e Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, duke shtuar se deri më tani 953 raste kanë rezultuar me dënime të Greqisë.

Duke vënë në dukje se ka vendime të gjykatës që Greqia nuk i ka zbatuar për më shumë se 13 vjet, gjyqtari grek vuri në dukje se ndër to janë edhe vendimet në lidhje me shoqatat e pakicave në Trakinë Perëndimore.

Më shumë