Hapësire reklamuese

Aktualitet

Qeveria e miraton: Pension të posaçëm 15 personaliteteve nga arti, sporti dhe muzika

Shkruar nga Newsbomb
Qeveria shqiptare ka miratuar dhënien shtesë të pensionit për disa personalitete. Në vendimin e botuar në fletoren zyrtare, thuhet se 15 personalitete të njohura në fusha të ndryshme, si arti, muzika, sporti do të marrin pensionin e posaçëm. Në këtë vendim janë listuar një sërë emrash mjaft të njohur si Muharrem Hoxha, Eva Alikaj, Ardian Cerga,  por edhe në atë të muzikës e sportit si Federik Ndoci, Suzana  Frashëri, Xhelal Kalaja ,Roland Xhoxhi e të tjerë. Lista me 15 personalitetet Për  dhënie  shtese  pensioni  të  posaçëm  shtetëror  Eva Alikaj- aktore Për dhënie shtese pensioni të posaçëm shtetëror Muharrem Hoxha- aktor Për  dhënie  shtese  pensioni  të  posaçëm  shtetëror  Federik  Ndoci- këngëtar Për dhënie  shtese  pensioni  të  posaçëm  shtetëror  Roland Xhoxhi- violinist Për dhënie shtese pensioni të posaçëm shtetëror Leonard Tase- volejbollist dhe trajner Për dhënie  shtese  pensioni  të  posaçëm  shtetëror   Suzana  Frashëri- soprano Për  dhënie  shtese  pensioni  të  posaçëm  shtetëror   Aurel  Plasari- studiues Për dhënie shtese pensioni të posaçëm shtetëror Mimoza Ibrahimi- volejbollistja Përdhënie shtese pensioni të  posaçëm  shtetëror  Nazmi  Hoxha- piktor Për dhënie shtese pensioni të posaçëm  shtetëror   Zhuljana Jorganxhi- poete dhe autore këngësh Për dhënie shtese pensioni të posaçëm  shtetëror  Xhelal  Kalaja- trajner basketbolli Për dhënie shtese pensioni të  posaçëm  shtetëror  Pavllo  Mihali- atlet Për dhënie shtese pensioni  të  posaçëm  shtetëror Diana Mata- qitëse Për  dhënie shtese  pensioni  të  posaçëm  shtetëror Ardian Cerga- aktor Për dhënie pensioni të posaçëm shtetëror Lulëzime Duka- volejbolliste   “Pensioni i posaçëm, i parashikuar për personalitetet më të spikatura në vend, është rritur ndjeshëm duke u bërë sa dhjetëfishi i pensionit social. "Qeveria miratoi dhënien shtese të pensionit të posaçëm shtetëror në masën e dhjetëfishit të pensionit  social por   shuma   e pensionit   të   caktuar   sipas   ligjit   nr.   7703,   datë 11.5.1993, dhe përfitimeve të caktuara sipas ligjeve për  skemat  suplementare  dhe  trajtimet  e  veçanta, plus këtë shtesë, të mos kalojë dymbëdhjetëfishin e pensionit social", thuhet në vendim.  

6595d1d820760FZ-2024-1 by Newsbomb Albania on Scribd

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese