Hapësire reklamuese

Politikë

Zyrtari i lartë i SHBA kundër korrupsionit viziton Shqipërinë, DASH zbardh agjendën

Shkruar nga Newsbomb
Zyrtari i lartë i SHBA kundër korrupsionit viziton
Richard Nephew

Koordinatori për Kundër Korrupsionit Global Richard Nephew do të udhëtojë në Malin e Zi, Lituani dhe Shqipëri 16-21 qershor. Vizita e tij do të nënvizojë angazhimin e vazhdueshëm të SHBA-së për të luftuar korrupsionin në Ballkanin Perëndimor, për të forcuar sundimin e ligjit dhe për të adresuar sfidat e vazhdueshme të përbashkëta.

Më 16-17 qershor, Koordinatori Nephew do të vizitojë Podgoricën, Malin e Zi për t'u takuar me zyrtarë qeveritarë dhe përfaqësues të shoqërisë civile. Angazhimet e tij do të diskutojnë përpjekjet kundër korrupsionit të Malit të Zi, do të kërkojnë të identifikojnë fushat për bashkëpunim të mëtejshëm dhe do të theksojnë mbështetjen e SHBA për përpjekjet e vazhdueshme për të luftuar korrupsionin.

Koordinatori Nephew do të udhëtojë më pas në Vilnius të Lituanisë në datat 18-19 qershor, ku do t'i bashkohet plenares hapëse të Konferencës Ndërkombëtare Kundër Korrupsionit, si dhe sesioneve të tjera zyrtare. Ai do të takohet gjithashtu me partnerë të ndryshëm qeveritarë dhe të shoqërisë civile në margjina.

Më 20 qershor, Koordinatori Nephew do të vizitojë Tiranën, Shqipëri, ku do të takohet me përfaqësues të qeverisë dhe shoqërisë civile. Ai do të diskutojë për punën që po bëhet në luftën kundër korrupsionit dhe fushat për bashkëpunim dhe bashkëpunim të mëtejshëm në përpjekjet kundër korrupsionit.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese