Hapësire reklamuese

Çështjet kryesore

Politikë

“Një tjetër hap i rëndësishëm”, Më 22- 23 maj del në konsultim publik Plani i Menaxhimit për Parkun e Vjosës

Shkruar nga Newsbomb
“Një tjetër hap i rëndësishëm”, Më 22-
 

Kryeministri Edi Rama bën me dije se është hedhur një tjetër hap i rëndësishëm në mbrojtjen e lumit të Vjosës.

Rama shkruan se është hartuar Plani i Menaxhimit për Parkun Kombëtar si një punë e kujdesshme dhe intensive nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe ekspertët.

Kryeministri ka dhe një përgjigje për kritikët që thonë se grykëderdhja e Vjosës është lënë jashtë kufijve të mbrojtjes

Po ashtu Rama njofton se më 22 - 23 maj del në konsultim publik Plani i Menaxhimit për Parkun e Vjosës.

“Hedhim një tjetër hap të rëndësishëm në mbrojtjen e lumit të Vjosës, i fundmi lum i egër në Europë, ku tanimë është hartuar Plani i Menaxhimit për Parkun Kombëtar si një punë e kujdesshme dhe intensive nga Agjencia Kombëtare e Zonave të Mbrojtura dhe ekspertët ndërkombëtarë të IUCN, duke qenë GATI për t'u konsultuar në PUBLIK????????️

Është radha e komuniteteve lokale, atyre që jetojnë aty e do t’i gëzojnë të parët frytet e parkut të ri, të bashkojnë zërin në planin për menaxhimin të Vjosës e cila mbrohet si Park Kombëtar në 480 km vijë lumorë, në 12.000 hektarë sipërfaqe, me të tre degët e saj, nga hyrja në territorin e Shqipërisë e deri në grykëderdhje … e për të gjithë ata që i fryjnë një tymi pa zjarr se grykëderdhja e Vjosës është lënë jashtë kufijve të mbrojtjes, e kundërta është e vërtetë, se është dyfish Zonë e Mbrojtur si pjesë e Parkut Kombëtar Lumi Vjosa dhe si pjesë e Peizazhit të Mbrojtur Pishë Poro-Nartë për rëndësinë e jashtëzakonshme natyrore????????

Dëgjesat publike për ata që dinë të dëgjojnë do të mbahen në Fier, Vlorë e Gjirokastër më 22 dhe 23 maj????????????”, shkruan Rama.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese