Hapësire reklamuese

Politikë

Ligji i ri për adresat, Balla: Çdo banesë dhe biznes do ketë kodin identifikues, kush nuk e deklaron, do gjobitet

Shkruar nga Newsbomb
Ligji i ri për adresat, Balla: Çdo banesë dhe biznes do
Ministri i Brendshëm, Taulant Balla në Komisionin e Ligjeve

Në mbledhjen e Komisionit të Ligjeve, Ministri i Brendshëm, Taulant Balla prezantoi ligjin për sistemin e adresave dhe ndërtesave në të gjithë vendin.

Balla tha se projektligji i ri për adresat do të sjellë ndryshime që do t’i japin zgjidhje përfundimtare problematikës së tejzgjatur lidhur me mungesën e unifikimit dhe standardizimit të sistemit të adresave.

“Projektligji ka të bëjë me disa ndryshime të rëndësishme që synonin ti japë një zgjidhje përfundimtare një problematike të tej zgjatur lidhur me mungesën e unifikimit dhe standardizimit të sistemit të adresave.

Ndryshime të cilat i kemi sjellë për miratim kanë të bëjnë me ngritjen e një regjistri unik të banesave në rang vendi, i cili do të ketë detyrim t’i referohen të gjitha institucionet në vend, qofshin publike apo private.

Nëse deri më tani kemi pasur regjistra adresash nga institucione të ndryshme, pas miratimit të ligjit do të kemi 1 regjistër unik adresa në Shqipëri me standarde të unifikuara të formatit të adresave në rang vendi. Çdo banesë, ndërtesë, biznes, çdo njësi do të ketë një kod unik identifikues të papërsëritshëm.

Çdo banesë ka kodin unik dhe na mundëson zgjidhjen përfundimtare të një problematike që lidhet pikë së pari me ofrimin e shërbimeve të duhura tek qytetari.

E dyta ka të bëjë me lehtësimin e mbërritjes në adresë, jo vetëm të shërbimit postar, por edhe identifikimit të adresave edhe sa i përket vizitorëve të huaj për të shkuar në një adresë të caktuar. Duke pajisur me kodin unik çdo banesë, hotel, biznes, destinacioni i synuar do të jetë lehtësisht i arritshëm."

Ministri ka paralajmëruar gjithashtu se do të ketë masa administrative për të gjithë ata që nuk do të deklarojnë adresat, përfshirë këtu edhe bizneset.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese