Hapësire reklamuese

Politikë

Hetimi për koncesionet në shëndetësi, socialistët kërkojnë thirrjen e ish-ministrave që nga viti 2006

Shkruar nga Newsbomb
Hetimi për koncesionet në shëndetësi, socialistët
Fotoarkiv/ Komisioni hetimor per koncesionet ne shendetesi

Partia Socialiste ka propozuar që hetimet për koncesionet në shëndetësi të shtrihen që nga vitit 2009. Së fundmi, është zbardhur drafti i plotë i propozuar nga socialistët për planin e veprimit në komisionin hetimor për koncesionet në shëndetësi, atë të sterilizimit dhe chek up-it.

Deputetët kanë kërkuar seanca dëgjimi me të gjithë ish-drejtuesit e QSUT, duke filluar nga data 1 tetor 2009, për të evidentuar se çfarë përpjekjesh janë bërë për t’i vënë në punë pajisjet e centralit të sterilizimit dhe çfarë pengesash kanë hasur.

Gjithashtu socialistët kanë kërkuar seancë dëgjimi me ish-profesorët (në pension) të QSUT, si dhe me të gjithë ministrat e Shëndetësisë, duke filluar që nga viti 1 dhjetor 2006 dhe deri më sot.

Seanca Publike dhe të Mbyllura:

Caktimi i datave për seancat e dëgjimit, përcaktimi i formatit (publik ose i mbyllur), dhe përgatitja e listës së dëshmitarëve.

– Seanca dëgjimi me profesorë apo ish profesorë (në pension) të QSUT.

Mentor Petrela

Etmond Celiku

Arben Beqiri

Nikollaq Kacani

Mustafa Xhani

Arvin Dibra

– Seanca dëgjimi me drejtues apo ish drejtues spitalesh (mjeke kirurge, obsteter gjinekolog)

Arben Zeneli ish drejtues i Trauma

Bruna Mersini drejtore e SR Vlore

Senad Halluni drejtor i SR Shkoder

Alban Ylli (Check – up)

Artan Goda (Check – up)

Mihal Tase (Check – up)

Agron Ylli (Check – up)

Myftar Barbullushi (Check – up)

Seanca dëgjimi me mjekë të parësorit, drejtues të QSHve Tirane dhe jashte Tirane

– Seanca dëgjimi me drejtues të shoqatës së mjekëve të familjes

– Seanca dëgjimi me punonjës/drejtues të ATRAKO për ndjekjen e koncesioneve

– Seanca dëgjimi me punonjës/drejtues të APP për kuadrin rregullator plotësues të koncesioneve

– Seanca dëgjimi me MF për procesin e miratimit të studimit të fizibilitetit dhe monitorimin e kontratave koncesionare.

Irena Beqiri ish zvMinistre e Financave.

Geraldina Prodani ish Sekretare e Përgjithshme e Ministrisë së Financave

Arjan Dyrmishi ish Drejtore e Politikave Fiskale

 Gentian Opre Drejtor i Buxhetit

– Seanca dëgjimi me MSH për procesin e zbatimit të kontratës koncesionare

– Seanca dëgjimi me FSDKSH për procesin e zbatimit të kontratës koncesionare.

 Albana Adhami ish Drejtore e FSDKSH

 Spartak Zekja Drejtor i FSDKSH

– Seanca dëgjimi me Audituesit e KLSH-së për procesin e auditimit të koncesioneve objekt hetimi.

 Nerenxa Llapashtica audituese e KLSH

 Alketa Kalleshi audituese e KLSH

 Blerim Shkurti auditues i KLSH

 Erion Gjini auditues i KLSH

Anxhela Nesturi audituese e KLSH

Eduart Stefani auditues i KLSH

 Klarenc Xhaferraj auditues i KLSH

Irma Idrizaj auditues i KLSH

 Fatmir Zilja auditues i KLSH

 Melina Kabo audituese e KLSH

 Semiram Jakupi auditues i KLSH

– Seanca dëgjimi me Administratorët e kompanive koncesionare.

 Admir Dacin administrator i Sani Servis

 Altin Fani administrator i PPP Life Logistic

Artan Kalleshi drejtor teknik në Sani Servis

– Seancë dëgjimi me z. Gjergj Koja pergjegjes i sektorit te Infeksioneve Spitalore ne ISHP ne vitet 2012 – 2013

– Seancë dëgjimi me z. Gazmend Bejtja dhe z. Erol Çomo mjeke anetare te grupit te punes qe ka hartuar Check Up.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese