Hapësire reklamuese

Politikë

Dokumentari i Rai 3 për Shqipërinë, Rama: Të ngulmosh në gabim është djallëzore

Shkruar nga Newsbomb

Dokumentari i Rai 3 për Shqipërinë, Rama: Të ngulmosh

Edi Rama ka komentuar sërish reportazhin e "Report”, të publikuar pak ditë më parë në televizionin italian Rai 3. Kryeministri thotë se moderatori i emisionit po ngulmon me të njëjtat falsifikime për Shqipërinë.

Ai i ka cilësuar gënjeshtra gjithçka që është thënë në reportazh dhe thotë se "të ngulmosh në gabim është djallëzore".

"Gjyshja ime që më mësoi italisht më thoshte shpesh se të gabosh është njerëzore, por të ngulmosh është djallëzore. Ajo që më kujton tani është ky gabim i mëtejshëm @RaiTre.Reportazh, mikpritësi i të cilit ngulmon në mënyrë të bujshme me të njëjtat falsifikime të përfshira tashmë në episodin e neveritshëm për Shqipërinë," shkruan Rama në rrjetet sociale. 

Kreu i qeverisë tha se Agaçi nuk do të mbronte vetëm shenjtorët si avokat dhe po ashtu sqaroi faktin se Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave nuk është këshilltari i tij ligjor, por ka postin më të rëndësishëm institucional në Administratën Publike që nga viti 2013, ndërkohë që protokolli daton në vitin 2023.

"Ai thotë se sekretari i përgjithshëm i Kryesisë së Këshillit Shqiptar “e ka vërtetuar me fakte atë që kemi thënë”! Fatkeqësisht, në episodin që ai mbron pa dobi, jo vetëm që nuk u fol për pyetjen e kryqëzuar me shkrim të viktimës së sulmit brutal me baltë, por para auditorit të Report iu tha se sekretari Agaci nuk pranoi të përgjigjej. Sikur të mos mjaftonte kjo gënjeshtër e bujshme, gazetari i tij doli të nesërmen në një televizion shqiptar për të ripërsëritur habinë e tij për faktin se pyetjeve të tij nuk kishin marrë kurrë përgjigje, ndërsa siç tregojnë faktet ai kishte marrë të gjitha përgjigjet, brenda kohës së kërkuar. 

Më pas ai vetë konfirmon se Report ka gënjyer kur shton se “në email-in e përgjigjes së Agacit konfirmoi se ishte avokat i disa trafikantëve të drogës”. Nëse ky është shërbim publik, unë jam Federico Fellini. Dhe nëse për këtë program të Shërbimit Publik një avokat penal i një shteti të së drejtës, i cili si rregull nuk jeton duke mbrojtur shenjtorët, por duke mbrojtur supozimet kriminale ose kriminelë të dënuar, duhet të sulmohet si të ishte vetë kriminel, atëherë këtu për të gjej një logjikë të ngjashme është e pashmangshme t'i drejtohesh kujtimit të Shqipërisë kur figura e avokatit mbrojtës varrosej nga regjimi gjakatar komunist si lebrozët në mesjetë.

Dhe pika e fundit vjen kur ai, mikpritësi, thotë, sikur të kishte bërë një zbulim befasues, se Agaci "konfirmoi se ka kontribuar që kur u bë këshilltar ligjor i Ramës, në krijimin e protokollit" për emigrantët midis Italisë dhe Italisë dhe Shqipëria, duke mëkatuar edhe pak logjikë bruto, pasi Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave nuk është këshilltari im ligjor, por ka postin më të rëndësishëm institucional në Administratën Publike që nga viti 2013, ndërkohë që protokolli daton në vitin 2023," shkruan Rama. 

Po ashtu kreu i shtetit thotë se kryeministrja e Italisë, Giorgia Meloni po sulmohet në kurriz të Shqipërisë, përmes reportazhit të bërë nga media italiane. 

"Për respekt për shërbimin publik dhe gjithashtu për detyrim ndaj dinjitetit të autorëve të këtij episodi shumë të gabuar të Report, përpiqem për momentin të besoj se në çdo rast gjithë ky furi për të sulmuar Giorgia Melonin në kurriz të Shqipërisë," theksoi Rama. 

Ai nuk ka lënë pa përmenduar as akuzat ndaj vëllait të tij Olsi Rama, për të cilin thotë se "nuk ishte një mëkat me keqbesim ndaj vendit tim dhe se edhe importimi i shpifjeve nga Shqipëria në Itali (duke përfshirë në punët e Shërbimit Publik edhe shpifjen ndaj vëllait tim kundër të cilit ai tashmë kishte bërë ankesë dhe është në pritje të fjalës së drejtësia) u shfaq vetëm si fryt i një lehtësie të paqëndrueshme të qenies, e cila gjithnjë e më shpesh në kohët e sotme, fatkeqësisht pushton fuqinë fisnike të informacionit dhe e shndërron botën e së drejtës për lirinë e informacionit në një botë të shtypjes së lirive dhe të drejtave të njeriut"

Rama e mbyll komentin e tij me nota ironie, duke e "këshilluar" gazetarin e reportazhit të mos ngulojë edhe më tepër në gabim. 

"Duke e siguruar mikpritësin se gjyshja ime vazhdon të ketë të drejtë edhe në vdekje, e këshilloj me dashuri të dëgjojë gruan e shenjtë dhe të mos ngulmojë në gabimin e atij episodi të tmerrshëm, por thjesht të mbyllë këtë faqe të palavdishme, duke publikuar ndoshta edhe këtë kontribut të vogël. e imja për shëndetin e Shërbimit Publik Italian," përfundon Rama. 

Reagimi i plotë i Edi Ramës: 

Gjyshja ime, e cila më mësoi italisht më thoshte shpesh se të gabosh është njerëzore, por të ngulmosh është djallëzore. Ajo që më kujton tani është ky gabim tjetër nga emisioni "Report" në RaiTre, gazetari i të cilit ngulmon në mënyrë të bujshme me të njëjtat gënjeshtra të përfshira tashmë në episodin e neveritshëm për Shqipërinë.

Në të thuhet se sekretari i përgjithshëm i Kryesisë së Këshillit Shqiptar “e ka vërtetuar me fakte atë që kemi thënë”!

Fatkeqësisht, në episodin që ai mbron pa dobi, jo vetëm që nuk u fol për pyetjen e kryqëzuar me shkrim të viktimës së sulmit brutal, por para auditorit të "Report" iu tha se sekretari Agaçi nuk pranoi të përgjigjej.

Sikur të mos mjaftonte kjo gënjeshtër e bujshme, gazetari i tij doli të nesërmen në një televizion shqiptar për të ripërsëritur habinë e tij për faktin se pyetjeve të tij nuk u ishte përgjigjur kurrë, ndërsa siç tregojnë faktet ai i kishte marrë të gjitha përgjigjet me shkrim dhe brenda afatit që kishte kërkuar.

Më pas ai vetë konfirmon se "Report" ka gënjyer kur shton se “në email-in e përgjigjes së Agaçit, ai konfirmon se ishte avokat i disa trafikantëve të drogës”.

Nëse ky është shërbim publik, unë jam Federico Fellini. Dhe nëse për këtë program të Shërbimit Publik një avokat penal nga një shtet ligjor, i cili si rregull nuk jeton duke mbrojtur shenjtorët, por duke mbrojtur supozimet kriminale ose kriminelët e dënuar, prandaj duhet të sulmohet sikur të ishte vetë një kriminel, kështu që këtu për të gjetur një logjikë të ngjashme është e pashmangshme t'i drejtohemi kujtimit të Shqipërisë kur figura e avokatit mbrojtës u varros nga regjimi gjakatar komunist si lebrozët në mesjetë.

Dhe kulmi vjen, gazetari thotë, sikur të kishte bërë një zbulim befasues, se Agaçi "konfirmoi se ka kontribuar, që kur u bë këshilltar ligjor i Ramës, për zbatimin e protokollit” për emigrantët mes Italisë dhe Shqipërisë, duke përdorur edhe pak logjikë bruto, pasi Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Ministrave nuk është këshilltari im ligjor, por ai ka mbajtur postin më të rëndësishëm institucional në Administratën Publike që nga viti 2013 ndërsa protokolli daton në vitin 2023.

Për respekt të Shërbimit Publik dhe gjithashtu si një detyrim ndaj dinjitetit të autorëve të këtij episodi shumë të gabuar të "Report", për momentin përpiqem të besoj se gjithsesi i gjithë kjo furi për të sulmuar Giorgia Melonin në kurriz të Shqipërisë nuk ishte një mëkat me keqbesim ndaj vendit tim dhe se edhe përfshirja e shpifjeve nga Shqipëria në Itali, (duke përfshirë në punët e Shërbimit Publik edhe shpifjet ndaj vëllait tim kundër të cilave ai tashmë kishte bërë ankesë dhe pret fjalën e drejtësisë) ndodhi vetëm si rezultat i një lehtësie të padurueshme të qenies që gjithnjë e më shpesh në kohët e sotme fatkeqësisht pushton fuqinë fisnike të informacionit dhe e shndërron botën e së drejtës për lirinë e informacionit në një botë të shtypjes së lirive dhe të drejtave të njeriut.

Duke e siguruar gazetarin e RaiTre se gjyshja ime vazhdon të ketë të drejtë edhe në vdekje, e këshilloj me dashuri të dëgjojë bashkëshorten e shenjtë dhe të mos ngulmojë në gabimin e atij episodi të tmerrshëm, por thjesht të mbyllë këtë faqe të palavdishme, duke publikuar ndoshta edhe këtë "kontributin tim të vogël" për shëndetin e Shërbimit Publik Italian.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese