Hapësire reklamuese

Bota

Peticioni për t'i vendosur emrin e Navalny-t rrugës ku ndodhet ambasada ruse në Hagë pranë 100,000 firmave

Shkruar nga Newsbomb
Peticioni për t'i vendosur emrin e Navalny-t rrugës ku ndodhet

Peticioni për të riemërtuar rrugën e Hagës ku ndodhet ambasada ruse, pas vdekjes së liderit të opozitës Alexei Navalny, po shkon drejt nënshkrimit të 100,000-të. Kur duhet edhe një javë nga përfundimi i afatit, duke se mbledhja e firmave është një çështje e kryer.

Navalny vdiq më 16 shkurt në një qeli në Siberinë veriore në të cilën ishte transferuar në vitin 2021. Ai ishte dënuar më parë me mbi 30 vjet për mashtrim dhe ekstremizëm.

“Arritja e 100,000 nënshkrimeve do ta bënte urgjencën që ndiejmë këtu edhe më të dukshme”, tha organizatorja e peticionit Lissa Hollmann për Dutch News. Aktualisht, janë mbledhur 84.115 nënshkrime.

Këshilli ka marrë kërkesa të ndryshme për të riemërtuar rrugën, por zakonisht duhen të paktën 10 vjet pas vdekjes së një personi përpara se një rrugë të mund të emërohet me emrin e tyre dhe procesi duhet të kalohet me kujdes, tha më herët zëdhënësja e këshillit Vicky Hendriks.

Riemërtimi i një rruge ka pasoja të gjera administrative dhe financiare dhe ato duhet të merren parasysh, tha ajo.

Ndryshimi i emrit të rrugës ka "pasoja të gjera" për bashkinë që duhet të përshtatë sistemet dhe për banorët vendas. “Të gjitha ndërtesat me numër shtëpie në rrugën në fjalë do të zhvendosen administrativisht, gjë që do të sjellë shumë kosto dhe kundërshtime të mundshme”.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese