Tirana
clear sky
29.5 ° C
29.5 °
29.5 °
42 %
7.7kmh
0 %
Sht
28 °
Die
36 °
Hën
37 °
Mar
40 °
Mër
42 °
E shtunë, 24 Korrik, 2021

PD e Durrësit kallëzon në KQZ këshillin bashkiak, dha me koncesion varrezat e qytetit në një kohë të ndaluar në Kodin Zgjedhor

spot_img
spot_img

Lajme të ngjashëm

92ada6aeb5e46e271fbed3c8a5f74d90

Dega e Partisë Demokratike në Durrës ka kallëzuar në KQZ vendimin e këshillit bashkiak të këtij qyteti për dhënien me koncesion të varrezave.

Në të nënvizohet fakti se shërbimi, i cili kryhej nga Bashkia e Durresit, vendoset t’i kalohet privatit, në një periudhë kohore të ndaluar nga Kodi Zgjedhor.

Ndaj PD i kërkon KQZ, shqyrtimin e këtij kallëzimi sipas parashikimeve ligjore.

Kallëzimi i plotë

Partia Demokratike Dega Durres ka konstatuar se fundmi se Bashkia Durres ka shkelur nenin 91, pika 4, te Kodit Zgjedhor si dhe parashikimet e Vendimit Nr. 9 te Komisionit Rregullator prane KQZ-se.

Konkretisht pak dite me pare Bashkia Durres ka paraqitur per miratim prane Keshillit Bashkiak, Projekt Vendimin me objekt “Per ndryshimin dhe shtesa ne VKB nr. 599, dt. 11/03/2019 te Keshillit Bashkiak, “Per miratimin e perdorimit te fondit vjetor prej 8.800.000 leke per prokurimin e sipermarrjes private te sherbimit te mirmbajtjes dhe ruajtjes se varrezave publike te qytetit te Durresit”.

Ky Vendim eshte tashme miratuar nga Keshilli Bashkiak Durres. Nepermjet ketij vendimi, Keshilli Bashkiak autorizon administraten e Bashkise Durres te vijoj me prokurimin e fondit limit prej 37.600.000 leke per cdo vit kalendarik.

Nje sherbim i cili kryhej nga Bashkia e Durresit, vendoset ti kalohet privatit, ne nje periudhe kohore te ndaluar nga Kodi Zgjedhor. Nga teksti i vendimit mund te konkludohet edhe me qarte ne lidhje me shkeljet e pretenduara nga ana jone. Vendimi percakton kritere financiare, organizative, direkt te ekzekutueshme per administraten e Bashkise Durres.

Neni 91/4 i K.Z. ndalon “propozimin” dhe/ose “miratimin” e cdo akti ligjor ose nenligjor, qe mund te sherbeje si mjet per dhenien e nje pasurie publike.

Sa siper, kerkojme nga ana e KQZ shqyrtimin e ketij kallezimi sipas parashikimeve ligjore.

PARTIA DEMOKRATIKE, DEGA DURRES

Ferdinant Xhaferaj, Kryetar

Durres, me 02/02/2021

Më shumë

spot_img
spot_img