Hapësire reklamuese

Kulture & Art

Nga Antikiteti deri më Shek.XX, këta janë profesorët që do të rishkruajnë historinë e Shqipërisë, do të jetë botimi më i madh i Akademisë së Shkencave të këtyre 30 viteve

Shkruar nga Newsbomb
Nga Antikiteti deri më Shek.XX, këta janë profesorët që

Akademiku Vasil Tole ka publikuar në rrjete sociale një foto ku shihen disa nga mendjet më të ndritura të vendit tonë.

Janë profesorët që do të rishkruajnë historinë e Shqipërisë. Foto është shkrepur në përfundim të aktivitetit dedikuar nisjes së punës për botimin madhor të historisë së Shqipërisë. Do të jetë botimi më i madh i Akademisë së Shkencave gjatë këtyre 30 viteve.

Profesor Neritan Ceka do të mbulojë pjesën e historisë së antikitetit, Ferit Duka periudhën e Perandorisë Osmane, profesor Paskal Milo ka historinë e shekullit të XX ndërsa Pëllumb Xhufi periudhën e Mesjetës.

Profesorët në foto janë: Beqir Meta, Gjon Boriçi, Ledia Dushku, Neritan Ceka kryetar i komisionit të historisë dhe Arkeologjisë në ASH, Sonila Boçi, Skënder Gjinushi kryetar i ASH, Pëllumb Xhufi, Marenglen Verli rektor i ASA, drejtori i Institutit të Historisë Ali HADRI,

Rreshti i dytë: Adem Bunguri, Irakli Koçollari drejtor i Qendrës së Botimeve enciklopedike pranë ASH, Apollon Bace, Paskal Milo, Skënder Muçaj, Ferit Duka, Vasil S. Tole dhe Luan Bërzhita drejtor i Institutit të Arkeologjisë në ASA.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese