Hapësire reklamuese

Kulture & Art

Ndahet nga jeta profesori i njohur Remzi Nesini

Shkruar nga Newsbomb
Remzi Nesimi ishte dhe është pedagog i shquar i gjuhës shqipe, i afërt dhe shumë i dashur. Është shembëlltyrë që edukon dhe frymëzon gjeneratat e reja në mjedisin shoqëror ku jeton dhe vepron.Krahas veprimtarisë studimore e shkencore nga fusha e gjuhës shqipe (drejtshkrim, gramatikë, dialektologji, etj.), disa prej të cilave janë prezantuar edhe në përmbledhjen "Çështje gjuhësore", botuar në Shkup në vitin 1998, Remzi Nesimi është autor ose bashkëautor i dymbëdhjetë teksteve shkollore, kryesisht gramatika për shkollat tetëvjeçare, dy tekste (morfologjia dhe sintaksa e gjuhës shqipe) për shkollat e mesme dhe një tekst universitar, "Libri i gjuhës shqipe për të huajt", botuar në Prishtinë, Shkup dhe Beograd.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese