Hapësire reklamuese

Bota

Miliarderi Bill Gates prezanton parashikimet e tij për vitin 2024

Shkruar nga Newsbomb
Miliarderi Bill Gates prezanton parashikimet e tij për vitin 2024

Miliarderi Bill Gates ka prezantuar parashikimet e tij për vitin 2024, duke theksuar zhvillimin e inteligjencës artificiale, veçanërisht në mjekësi dhe arsim.

"Inovacionet janë arsyeja pse jeta jonë është përmirësuar kaq shumë gjatë shekullit të kaluar. Nga energjia elektrike dhe makinat te mjekësia dhe aeroplanët, risitë e kanë bërë botën një vend më të mirë," shkroi Gates në blogun e tij në internet.

Ai thekson se tashmë ka prova se përdorimi i teknologjisë mund të ndihmojë punonjësit.

Një nga fushat që përjeton më shumë ndryshime nën ndikimin e inteligjencës artificiale është mjekësia.

Megjithëse po bëhet shumë punë në zhvillimin e inteligjencës artificiale që mund të ndihmojë mjekët apo edhe të zbulojë simptomat e sëmundjes më mirë se ata, Gates thekson se një bum i madh teknologjik në mjekësi mund të pritet vetëm në fund të kësaj dekade.

Ai thekson se inteligjenca artificiale po ndihmon në zgjidhjen e problemeve si rezistenca e disa viruseve ndaj antibiotikëve dhe në trajtimin e shtatzënive me rrezik të lartë dhe vlerësimin e rrezikut të HIV-it.

Gates pret që arsimi mund të jetë gjithashtu një qëllim i inteligjencës artificiale. Ai i referohet përdorimit të tij në klasa.

Para së gjithash, Gates mendon për mjetet që mund të ndihmojnë në mësimin dhe shpjegimin e materialit për fëmijët, raporton RTCG.

Sipas Gates, kjo nuk do të thotë se mësuesit do të bëhen të tepërt, por se me ndihmën e inteligjencës artificiale do të mund t'u qasen nxënësve në mënyrë të personalizuar dhe t'u mundësojnë të përdorin motivimin për lëndë të caktuara.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese