Hapësire reklamuese

Bota

Miliardat me ulje dhe ngritje, "Bloomberg" tregon cilët janë 10 më të pasurit e botës

Shkruar nga Newsbomb

Prestigjozja "Bloomberg", një revistë javore amerikane e biznesit, ka publikuar indeksin e miliarderëve më të pasur të globit. Ose thënë ndryshe, një renditje ditore e njerëzve më të pasur që pavarësisht uljes apo ngritjes së miliardave, vazhdojnë të kryesojnë botën.

Përditësimi i fundit i listës për 500 njerëzit më të pasur të botës është bërë më datë 15 Dhjetor 2023, por më poshtë ne po sjellim vetëm top 10-shen.

I pari që kryeson listën është miliarderi i "Teslas" dhe zhvillimeve të tjera teknologjike Elon Musk. Pas tij vijnë Bernard Arnault, Jeff Bezos, Bill Gates e të tjerë, por shefi i "Teslas" dhe platformës "X" (ish-Twitter) është i vetmi që ka rritjen më të madhe të pasurisë.

Shifrat janë përditësuar në mbyllje të çdo dite tregtimi në Nju Jork dhe tabela i tregon miliardat e Elon Musk vetëm me rritje, duke kryesuar listën e 500 njerëzve më të pasur të globit dhe sigurisht i pari në këtë top 10-she që ne kemi përzgjedhur.

Top 10 njerezit me te pasur te globit, deri me 15 Dhjetor 2023 Top 10 njerezit me te pasur te globit, deri me 15 Dhjetor 2023

Elon Musk qëndron në pozitën e parë në listën e Miliarderëve. Ai është personi më i pasur në botë me një vlerë neto prej 231 miliardë dollarësh. Ai po merr një pjesë të konsiderueshme të pasurisë së tij nga Telsa dhe SpaceX dhe Boring Company.

Bernard Arnault, është 74 vjeç dhe banon në Francë. Ai është i dyti më i pasur në botë në listën e Miliarderëve dhe është një figurë e shquar që mban rolet e dyfishta të CEO dhe Kryetar në LVMH (LVMUY), me një vlerë të konsiderueshme neto 181 miliardë dollarë. Veçanërisht, ai zotëron 97,5% të aksioneve të pronësisë në ChristianDior, me vlerë 130 miliardë dollarë.

Personi i tretë më i pasur në botë, Jeff Bezos, 59 vjeç, banon në Shtetet e Bashkuara dhe mban pozicionin i Themeluesit dhe Kryetarit Ekzekutiv në Amazon. Vlera e pasurisë së tij është 172 miliardë dollarë dhe rrjedh kryesisht nga një 10% e aksioneve të pronësisë në Amazon, me vlerë në 145 miliardë dollarë. Ai ka asete private si Blue Origin, The Ëashington Post dhe Koru.

Personi i katërt më i pasur në botë – Bill Gates, 68 vjeç dhe banon në Shtetet e Bashkuara, është i njohur si bashkëthemeluesi i Microsoft, duke grumbulluar një vlerë të konsiderueshme prej 138 miliardë dollarësh. Aksionet e tyre të pronësisë në Microsoft janë në 1.4%, me vlerë 24.1 miliardë dollarë.

Steve Ballmer, 67 vjeç dhe banon në Shtetet e Bashkuara, zotëron Los Angeles Clippers dhe ka një vlerë të jashtëzakonshme neto prej 127 miliardë dollarë. Me një 4% të aksioneve të pronësisë së Microsoft-it, me vlerë 119 miliardë dollarë, të tyre ndikimi shtrihet përtej sportit. Asetet e dukshme private përfshijnë Los Angeles Clippers, Forum dhe Intuit Dome, e plotësuar nga një 3,48 miliardë dollarë para të gatshme.

Warren Buffet, personi i gjashtë më i pasur në botë me banim në Shtetet e Bashkuara, 93 vjeç, shërben si CEO i Berkshire Hathaëay me një një vlerë neto të passurisë prej 121 miliardë dollarësh. Pjesa e tij e pronësisë në Berkshire Hathaëay qëndron në 15%, me vlerë 118 miliardë dollarë. Duke e plotësuar këtë, ai mban 1.28 miliardë dollarë para të gatshme, duke reflektuar një qasje strategjike ndaj menaxhimit të pasurisë dhe investimeve.

Mark Zuckerberg, 39 vjeç dhe me qendër në Shtetet e Bashkuara, menaxhon një portofol që përfshin Meta Platforms qëndron në 13%, me vlerë 111 miliardë dollarë. Pjesa e tij e pronësisë në neto prej 115 miliardë dollarësh duke grumbulluar një vlerë të konsiderueshme CEO dhe kryetar në Meta Platforms. Ai ka një pasuri totale prej 121 miliardë dollarësh.

Larry Page, 50 vjeç dhe me banim në Shtetet e Bashkuara, ka një qasje të larmishme dhe të zgjuar financiarisht ndaj portofolit të tij.16.3 miliardë dollarë në para të gatshme. Veçanërisht, ai ka asete shtesë, duke përfshirë me vlerë 102.7 miliardë dollarë, 6% të aksioneve të pronësisë në Alphabet. Pasuria e tij llogaritet në 120 miliardë dollarë.

Larry Ellison, personi i nëntë më i pasur në botë, është 79 vjeç dhe banon në Shtetet e Bashkuara dhe ka një pasuri të përgjithshme prej 120 miliardë dollarësh, duke përfshirë 10.7 miliardë dollarë në kapitalin e Tesla-s. Ai është pronar dhe bashkëthemelue i Oracle.

Sergey Brin, 50 vjeç dhe banues në Shtetet e Bashkuara, është bashkëthemelues dhe anëtar i bordit të Alphabet (GOOG), zotëron një vlerë të konsiderueshme neto prej 114 miliardë dollarësh. Ndikimi i tij buron nga një 6% e aksioneve të pronësisë në Alphabet, në total 96.5 miliardë dollarë. Veçanërisht, Brin menaxhon në mënyrë strategjike pasurinë e tij, duke përfshirë asete të rëndësishme si 16.4 miliardë dollarë në para të gatshme.

// Newsbomb.al

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese