Tirana
clear sky
6.5 ° C
6.5 °
6.5 °
93 %
1.5kmh
0 %
Mër
21 °
Enj
22 °
Pre
22 °
Sht
22 °
Die
21 °
E mërkurë, 27 Tetor, 2021
spot_img

META çon në gjyq DVORANIN, ish-zv/ministri socialist ‘tallet’ me kreun e shtetit: Ja fute vetes, Baftjar! (MESAZHI)

spot_img
spot_img

Lajme të ngjashëm

6046e7b7f73edbb4ec8651c60f938322

Ish-zv/ministri i Drejtësisë dhe ish-drejtori i Targave dhe Patentave Arben Isaraj reagon për herë të parë në lidhje me kallëzimin penal që kreu i shtetit Ilir Meta do të bëjë ndaj kryetarit të KED-së Ardian Dvorani.

Ish-deputeti i Vlorës ironizon presidentin Meta duke e quajtur ”Baftjar”, ndërsa nga ana tjetër e akuzon numrin 1 të shtetit se është produkt i krimit dhe se bashkëpunon me KED-në, të cilët çuditësisht duket se do ta padisë pas deklaratave të dy ditëve të fundit.

Isaraja e quan rast të parë në historinë penale ”ku pastruesi dhe përdoruesi i produktit kriminal denoncon organizatën kriminale që e ka prodhuar atë”.

Mesazhi i Arben Isarajt:
PASTRUESI I PRODUKTIT TË “KRIMIT”

Dje fizikisht “mbetëm pa frymë”, kur vet Presidenti i Republikës, Noteri i Shtetit, tha se ka zbuluar një krim të rëndë penal të kryer nga Kryetari i Këshillit të Emërimeve në Drejtësi (KED) dhe për këtë do të bënte një kallzim penal në prokurori.
Sot na duhet të marrim frymë ligjërisht, sepse portali “JA FUTE VETES BAFTJAR” ka zbardhur të detajuar veprimtarinë kriminale si më poshtë:

Episodi 1. Rezulton e provuar se Kryetari Dvorani, ka vepruar jo i vetëm por brenda një grupi të strukturuar kriminal të vetquajtur “KED”, me anëtarë :

1. Ardian Dvorani (Gjyqtar i Gjykatës së Lartë) -Kryetar
2. Vitore Tusha (Gjyqtare e Gjykatës Kushtetuese) – Zëvendëskryetare
3. Arta Marku (Prokurore e Përgjithshme)- Anëtare
4. Fatri Islamaj (Gjyqtar nga Gjykata e Apelit)- Anëtar
5. Margarita Buhali (Gjyqtare nga Gjykata e Apelit) -Anëtare
6. Fatjona Memçaj (Prokurore pranë Gjykatës së Apelit) – Anëtare
7. Eriol Roshi (Gjyqtar nga Gjykatat Admini strative) -Anëtar.

Në rastin e zbulimit të ndonjërit prej tyre përpara kryerjes së veprave kriminale, ata do të zëvendësohen rast pas rasti nga :

1. Medi Bici (Gjyqtar i Gjykatës së Lartë)
2. Gurali Brahimllari (Gjyqtar nga gjykata e Apelit)
3. Klodiana Veizi (Mema) (Gjyqtare nga gjykata administrative).

Episodi 2.
Grupi i strukturuar kriminal i vetquajtur “KED”, i mbledhur në fshehtësi, në një godinë sekrete të quajtur “Gjykata e Lartë” nga Kryetari Dvorani më datë 21.09.2019, ka vendosur :
Miratimin e, a-Raportit të arsyetuar dhe b- Listës Përfundimtare të Renditjes së Kandidatëve (produkte kriminale këto) për Gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, në vendin vakant të shpallur nga Presidenti i Republikës në datën 04.03.2019, me renditjen si më poshtë :

1) Arta Vorpsi 89.642 Pikë
2) Fiona Papajorgji 88.785 Pikë
3) Elsa Toska 85.428 Pikë
4) Marsida Xhaferllari 82.000 Pikë

Episodi 3.
Me datë 13.11.2019, në ndihmë dhe bashkëpunim të KED-së, fillon pastrimi i produkteve kriminale, me aktin e detajuar si më poshtë :

DEKRET “PËR EMËRIMIN E GJYQTARIT TË GJYKATËS KUSHTETUESE”
Në mbështetje të neneve 93, 125 pikat 1 e 3, 129, 149/d pika 1, 179 pikat 2 e 12, të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, neneve 7, 7/a pika 4, 7/b, 8 dhe 86 pika 4, shkronja “c” të ligjit nr. 8577, datë 10.02.2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar, pasi administrova “Listën Përfundimtare të Renditjes së Kandidatëve të lejuar për kandidim dhe Raportin e Arsyetuar të Renditjes së tyre për plotësimin e vendit vakant në Gjykatën Kushtetuese (vakancë e plotë) e shpallur nga Presidenti i Republikës me dekretin nr. 11133, datë 04.03.2019”, akte këto të miratuara nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi me vendimet nr.132, datë 21.09.2019 dhe 133, datë 21.09.2019; pasi u njoha me të gjithë praktikën dokumentare të vendimmarrjes dhe vlerësimit të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për kandidatët e ngelur në garë për plotësimin e kësaj vakance, përcjellë fillimisht nga Këshilli i Emërimeve në Drejtësi me shkresën nr. 553 prot., datë 08.10.2019 dhe plotësuar përfundimisht me shkresën e këtij organi me nr.714 prot, datë 07.11.2019; si dhe pasi vlerësova kandidatët e ngelur në garë për plotësimin e kësaj vakance, pas zgjedhjes nga Kuvendi në datën 11.11.2019, të dy anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese, në përfundim vendosa të,

D e k r e t o j;

Neni 1
Zonja Marsida Xhaferllari emërohet gjyqtar i Gjykatës Kushtetuese.

Neni 2
Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.
Nr. Dekretit 11350
Tiranë, më 13.11.2019
PRESIDENTI I REPUBLIKËS
ILIR META.

Episodi 3 (i pritshëm në ditët vijuese).
Hapen hetimet nga prokurorët e Shtetit për grupin e strukturuar kriminal “KED” dhe bashkëpuntorin e tyre Noterin e Shtetit, edhe për veprën e pastrimit të produkteve të veprës penale ose veprimtarisë kriminale sipas nenit 287 të Kodit Penal.

Vepër kjo, që kur kryhet gjatë ushtrimit të një veprimtarie profesionale, në bashkëpunim ose më shumë se një herë, dënohet me burgim nga shtatë gjer në pesëmbëdhjetë vjet.
Portali “JA FUTE VETES BAFTJAR”, tregon se nga fillimi i javës, prokurorët e shtetit do të fillojnë konfiskimin dhe sekuestrimin e produkteve të kësaj veprimtarie kriminale.
Portali “JA FUTE VETES BAFTJAR” bën me dije se hetimi do jetë i vështirë, pasi është rasti i parë në historinë e hetimit penal, ku pastruesi dhe përdoruesi i produktit kriminal denoncon organizatën kriminale që e ka prodhuar atë.

 

spot_imgspot_img

Më shumë

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img