Tirana
clear sky
15.5 ° C
15.5 °
15.5 °
94 %
2.1kmh
0 %
Mar
27 °
Mër
25 °
Enj
24 °
Pre
25 °
Sht
29 °
E martë, 21 Shtator, 2021
spot_img

Mbërrin në Spitalin Amerikan 3 teknika e fundit e imazherisë, skaneri ultramodern me rezolucion të lartë dhe 60% më pak rrezatim

spot_img

Lajme të ngjashëm

816423ddcfa0c3325062c764a635c491

CT skaner është procedura joinvazive, me e shpejtë dhe e thjeshtë e imazhit që jep informacione diagnostikuese vendimtare për pacientin.

Pajisja e re 128 CT Scanner në Spitalin Amerikan ofron:

  • Pamje shumë të detajuara me rezolucion dhe cilësi të lartë e cila i ofron mundësinë mjekut të shikojë edhe strukturat më të imta.  
  • 128-slice CT skaner krijon mundësinë e një skanimi shumë të shpejtë duke reduktuar ndjeshëm nevojën e pacientit për të mbajtur frymën. Kjo veçori është shumë e rëndësishme veçanërisht në rastet e personave me trauma, moshat e treta dhe ato pediatrike. 
  • 128-slice CT lejon deri në 60% zvogëlimin e dozës së rrezatimit.
  • Teknologjia e automatizuar bën të mundur që mjeku imazherist të shpenzojë më shumë kohë me pacientin dhe më pak kohë me pajisjen
  • Forma e re që ka pajisja i jep mundësinë pacientit për një qëndrim dhe pozicionim shumë me komod, krahasuar me CT scanner të tjerë.

CT është joinvazive, procedura e shpejtë dhe e thjeshtë e imazhit që jep informacione diagnostikuese vendimtare përfshirë Calcium Score dhe CT Angiografi Koronare.

Cila është risia?

  • Skaneri Flash ofron përmirësime të ndjeshme krahasuar me pajisje të mëparshme;  
  • Rezolucion më i mirë kohor, zvogëlon kohën e skanimit nga rreth 10 sekonda në rreth 5 sekonda 
  • Më shumë fuqi tubi, shumë e rëndësishme për pacientët me fizik të madh 
  • Modaliteti i skanimit flash – lejon mbulimin e të gjithë zemrës me vetëm një rrahje të zemrës 

X-CARE zvogëlon ekspozimin direkt ndaj rrezeve X ekspozimi për dozën më të ndjeshme në pjesët e trupit, p.sh. gjinjtë, gjëndra tiroide ose sy deri në 40% pa kompromentuar cilësinë e imazhit përmes skanimit të pjesshëm.

Me ndihmën e IMAR, artefaktet e shkaktuara nga metalet (persona që kanë proteza metalike në trup) mund të zvogëlohet ndjeshëm në imazhet klinike pa rritur dozën e rrezatimit.

Hapësira e pacientit është e gjerë 70 cm (më e madhja në vend) me kapacitet deri në 226.80kg ju mbështet në tejkalimin e kufizimeve të sistemeve konvencionale CT. 

Lehtësim për pacientët e vegjël dhe imazhet pediatrike

asdfwergwegh3eh.jpg

Për shkak të shpejtësisë së lartë të skanimit (deri në 41 cm për sekondë), modaliteti i skanimit Flash është ideal për pacientët e vegjël.

Përfitimi i mënyrës së skanimit Flash në CT pediatrike demonstrohet edhe në figurë, kur në rastin se pacienti i vogël lëziv, për arsye të moshës dhe mospërqëndrimit, cilësia e imazheve të CT skaner është shumë e qartë, krahasuar me modele të mëparshme, duke e bërë këtë pajisje ideale për pacientët e vegjël.

Kjo pajisje risi ofron tre mënyra të skanimit kardiak

asdfwerge4rh34hh.jpg

1. Spirale e mbyllur në mënyrë retrospektive

Skanimi spiral i mbyllur në mënyrë retrospektive është teknika më e përdorur në CT kardiake. Rrezja x është vazhdimisht e ndezur dhe pacienti ekzaminohet përmes GANTRY shumë ngadalë (pich 0,2-0,3, në varësi të rrahjeve të zemrës). Imazhet janë rindërtuar në mënyrë retrospektive duke përdorur të dhëna projeksioni nga faza e dëshiruar e ciklit kardiak. 

2. Skanimi sekuencial EKG perspektive është një teknikë Dose-efikase për CT kardiake, veçanërisht për studime ku intereson vetëm një fazë e vetme kardiake.

Rrezet X ndizen vetëm në fazat e parazgjedhura gjatë ciklit kardiak dhe për këtë arsye doza mund të zvogëlohet ndjeshëm në krahasim me mënyrën e skanimit të mbyllur me EKG. 

3.Blic i shkaktuar nga perspektiva

Në këtë mënyrë, një skanim spiral shumë i shpejtë shkaktohet nga sinjali EKG. Me mbulimin e detektorit prej 38,4 mm dhe pich prej 3,4, një zemër 12 cm mund të skanohet brenda 270 ms, e cila mund të futet në një cikël kardiak kur rrahjet e zemrës janë të ulëta.  

Kjo pajisje është tani në dispozicion të pacientëve tanë çdo ditë në Spitalin Amerikan 3.

Për më shumë informacion ose vizitë kontaktoni në: 042 35 75 35 ose klikoni në:rezervime.spitaliamerikan.com

Spitali Amerikan, përqafoje jetën!

gerhe45hj45hj45j.jpg

dfgerh3ehw34h.jpg

Më shumë

spot_img