Hapësire reklamuese

Aktualitet

Iu mori 25 mijë euro për të ndikuar te gjyqtarët, lihet në shtëpi avokati (EMRI)

Shkruar nga Newsbomb
Iu mori 25 mijë euro për të ndikuar te gjyqtarët, lihet

Gjykata e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka caktuar masën “ arrest shtëpie”  për Petraq Semanin, avokati i cili u mori shumën prej 25 mijë euro familjarëve të klientit të tij në mënyrë që të ndikonte te gjyqtarët për lehtësimin e dënimit.

Nisur nga hetimet e kryera në kuadrin e këtij procedimi penal, rezulton se ekzistojnë dyshime të arsyeshme të bazuara në prova se Semani ka konsumuar elementë të veprës penale “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”, të parashikuar nga neni 245/1, paragrafi i i dytë i Kodit Penal (para ndryshimeve me ligjin nr.43/2021).

Kjo ngjarje ka ndodhur vite më parë, më 2019, ku avokati Semani u ka marrë 25 mijë euro shtetasve Ll. D. dhe S. D.,  pasi i ka premtuar se do ushtrojë ndikim tek gjyqtarët e çështjes, të cilët po shqyrtonin çështjen në ngarkim të shtetasit Ll. D., për favorizimin e tij në masën e dënimit. Marrja e sasisë prej 9.550 Euro, nga avokati në banesën e shtetasit Ll. D. është regjistruar me audio dhe video nga familjarët e tij.

Sipas deklarimeve të shtetasve të tjerë të cilët kanë patur dijeni për këtë ngjarje, shumën tjetër avokati e mori me këste, deri në dhënien e vendimit përfundimtar gjatë fazës së rigjykimit në shkallën e parë. Mirëpo, pavarësisht shumës së majme që iu dha avokatit, shtetasi Ll.D u shpall fajtor nga Gjykata e Korçës. Për këtë arsye familjarët e të dënuarit i kërkuan kthimin mbrapsht të parave.  Semani i ktheu vetëm 8 mijë euro, ndërsa pjesën tjetër nuk ia ka kthyer.

"Gjykata e Rrethit Gjyqësor Korçë, me vendimin nr. 41-2020-543(91), datë 11.02.2020, e ka deklaruar fajtor të pandehurin Ll. D. për kryerjen e veprës penale të “Plagosjes së rëndë me dashje, me pasojë vdekjen”, parashikuar nga neni 88/2 e 25, i Kodit Penal dhe dënuar me 15 (pesëmbëdhjetë) vjet burgim, (në të njëjtën masë dënimi sikurse ishte dënuar herën e parë me vendimin nr. 10, datë 08.01.2018, të Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Korçë). Nga shuma e përfituar në mënyrë të paligjshme, shtetasi nën hetim P. S., i ka kthyer shtetases S. D., shumën  prej 8000 (tetë mijë) Euro, ndërsa  pjesën e mbetur nuk ia ka kthyer.

Sa më sipër, nisur nga hetimet e kryera në kuadrin e këtij procedimi penal, rezulton se ekzistojnë dyshime të arsyeshme të bazuara në prova se shtetasi P. S., ka konsumuar elementë të veprës penale “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”, të parashikuar nga neni 245/1, paragrafi i i dytë i Kodit Penal (para ndryshimeve me ligjin nr.43/2021).

Me kërkesë të Prokurorisë së Posaçme, Gjykata e Posaçme e Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, me vendimin nr. 15, datë 18.02.2024, ka vendosur:

Caktimin e masës së sigurimit personal me karakter shtrëngues “Arrest në shtëpi”, parashikuar nga neni 237 i K.Pr.Penale, ndaj shtetasit P. S., hetuar për veprën penale“Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”, të parashikuar nga neni 245/1, paragrafi i dytë i Kodit Penal (para ndryshimeve me ligjin nr.43/2021).

Masa e mësipërme është ekzekutuar nga shërbimet e policisë gjyqësore të Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit, në datën 19.02.2024", thuhet në njoftim.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese