Tirana
clear sky
9.5 ° C
9.5 °
9.5 °
76 %
2.6kmh
0 %
Mër
13 °
Enj
22 °
Pre
22 °
Sht
22 °
Die
20 °
E mërkurë, 27 Tetor, 2021
spot_img

Industria ushqimore organike biznes në lulëzim; por a janë në të vërtetë më të shëndetshme dhe më të sigurta?

spot_img
spot_img

Lajme të ngjashëm

Industria ushqimore organike është një biznes në lulëzim, me shitjet që u rritën vitin e kaluar me 12.4% në 61.9 miliardë dollarë në SHBA.

Sidoqoftë, shumica e njerëzve nuk e dinë se çfarë do të thotë në të vërtetë “organike”.

Sipas Departamentit të Agrokulturës në SHBA, do të thotë që ushqimi është prodhuar duke përdorur metoda organike.

Këto metoda përfshijnë një listë të standardeve federale që adresojnë gjëra të tilla si pjelloria e tokës, kontrolli i dëmtuesve dhe barërave të këqija dhe praktikat e rritjes së kafshëve.

Por ka të dhëna kontradiktore nëse ushqimet organike janë në të vërtetë më të shëndetshme dhe më të sigurta.

Për shembull, një raport i vitit 2005 nga Universiteti i Kalifornisë Riverside sugjeron që mbetjet e pesticideve në kulturat organike dhe konvencionale janë shumë të ulëta për të pasur efekte negative në shëndet.

Shumë ekspertë gjithashtu pajtohen se nuk ka ndonjë ndryshim të rëndësishëm ushqimor midis të lashtave organike dhe atyre konvencionale.

Për të qenë të sigurt, ekspertët pajtohen që industria ushqimore organike është këtu për të qëndruar.

spot_imgspot_img

Më shumë

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img