Hapësire reklamuese

Sporti

FSHF jep arsyet: Pse Partizani nuk mund të fitojë në tavolinë kundër Tiranës

Shkruar nga Newsbomb

Komisioni i Disiplinës në FSHF ka marrë vendimet për sherrin e ndodhur pas përfundimit të derbit mes Tiranës dhe Partizanit dy ditë më parë. Drejtues të dy klube u përfshin në konflikt fizik, që u pasua më pas me akuza dhe kundërakuza.

Kf Tirana do të luajë 8 ndeshje pa tifozë, ndonëse konflikti nuk nisi në shkallët e tifozerisë bardheblu. Drejtori sportiv i Tiranës, Devi Muka është dënuar me 10 javë pezullim nga çdo aktivitet futbollistik. Ndërkohë, dënimit dy vjeçar të drejtorit të klubit të Tiranës, Sajmir Shehri i është shtuar edhe një vit tjetër më shumë.

Zyrtari i KF “Partizani”, Amarildo Dajlani, për sulm ndaj kundërshtarit/personave të tjerë, dënohet me 10 ndeshje pezullim nga aktiviteti.

Ajo që të bën përshtypje në vendimet e marra nga Komisioni, është toleranca e treguar ndaj tifozëve të Partizanit të cilët thyen stolat e stadiumit “Selman Stërmasi” dhe hodhën në fushë mjete piroteknike. Komisioni i Disiplinës ka vendosur vetëm gjobë në masën 200.000 lekëve ndaj Partizanit, pavarësisht kaosit të krijuar në zonën e stadiumit ku ndodheshin tifozët e kuqtë. Gjatë ndeshjes nuk munguan përplasjet e tifozëve me policinë.

Sa i përket kërkesës së Partizanit për të fituar ndeshjen në tavolinë FSHF argumenton se kjo është e pamundur për shkak se incidenti ndodhi pas përfundimit të lojës. 

Vendimi i FSHF:

1.KF “Tirana”, per deshtim ne pembushjen e pergjegjesive, duke mos garantuar sigurine e zyrtareve te klubit kundershtar pas ndeshjes dhe pergjegjesine per sjelljen gabuar te spektatoreve, bazuar ne nenet 32, 65 dhe 66 te KDS, denohet 8 (tete) ndeshje pa spektator. Zbatimi i denimit llogaritet per ndeshjet brenda dhe jashtë stadiumit perkates;

Ne baze te Nenit 13 te KDS, paralajmërimin e KF “Tirana”, per pershkallezimin e masave disiplinore ne rast te perseritjes se shkeljes perkatese;

2.Zyrtari i KF “Tirana”, Devi Muka, per sulm ndaj zyrtarit te ekipit kundershtar, denohet me 10 (dhjete) ndeshje pezullim nga aktiviteti, bazuar ne nenin 48/2/b.

3.Zyrtari i KF “Tirana”, Sajmir Shehri, per sjellje ofenduese ndaj zyrtarit te ndeshjes, dhe mos respektim te vendimit te meparshem ndaj tij, denohet me ndalimin e hyrjes ne stadium, si dhe denim me gjobe ne masen 500.000 leke (peseqindmije) bazuar ne Nenin 21, 49/2/c dhe 49/3 te KDS.

4.KF “Partizani”, per sjellje te gabuar te spektatoreve duke demtuar stolat e stadiumit, hedhur flakadane dhe stola ne fushen e lojes, denohet me 200.000 (dyqindmije) leke gjobe, bazuar ne nenin 66/1 te KDS.

5.Zyrtari i KF “Partizani”, Amarildo Dajlani,per sulm ndaj kundershtarit/personave te tjere, denohet me 10(dhjete) ndeshje pezullim nga aktiviteti, bazuar ne nenin 48/2/b.

6.Bazuar ne nenin 107 te KDS i kerkohet Sekretarise qe nepermjet Inspektoreve te Disiplines te identifikoje:

a)te gjithe individet qe jane perfshire ne akte dhune dhe nuk jane identifikuar ende nga zyrtaret e FSHF.

b)Demet materialet ne stadiumin Selman Stermasi, shkaktuar ne sektorin mik.

7Rrezimin e kerkeses se KF “Partizani” per marrjen e masave disiplinore me humbjen e ndeshjes “Tirana-Partizani” ne tavoline ne favor te “KF Partizani”;

Komisioni arsyeton se, ndonese jemi perpara deshtimit ne permbushjen e pergjegjesive nga ana e KF “Tirana”, ky deshtim nuk eshte siç parashikohet nga dispozitat e Nenit 65/3/b pasi nuk konstatohet nderprerje te lojes, hyrje ne fushe te personave qe kane shkaktuar akte te dhunes ndaj lojtareve ose zyrtareve te ndeshjes.

Vendimet për ndeshjet e tjera:

8.KF “Bylis”, për sjellje te gabuar te spektatoreve denohet me 100.000 (njeqindmije) leke gjobe, bazuar ne Nenin 65/1 te KDS.

9.KF “Beselidhja”, per deshtim ne permushjen e pergjegjesive duke mos vene ne dispozicion ambulancen ne kohe, ne baze te Nenit 65/1, denohet me gjobe ne masen 200.000 (dyqindmije) leke. Ne aplikim te Nenit 136/1/a, denimi me gjobe aplikohet ne masen 50%;

10.Zyrtari i KF “Lushnja”, Dritan Cuko, per protese ndajzyrtareve te ndeshjes, me gjeste e fjale ofenduese, denohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti, ne baze te Nenit 56/1/a te KDS.

11.KF “Kukesi” U-19, per mos mos paraqitje ne ndeshjen kunder KF “Kastrioti” U-19, denohet me humbjen e ndeshjes ne tavoline me rezultatin 3-0 ne favor te KF “Kastrioti” U-19, bazuar ne Nenin 55/1 te KDS.

12.Rezimin e kerkeses se KF “Sopoti B”, per rishikimin e Vendimit te 13 date 29/04/2016 si te pabazuar;

13.Zyrtari i ekipit te Lapraka A, U-13, Gezim Gega, per goditje me grusht ndaj zyrtarit te ndeshjes, bazuar ne Nenin 49/1/b, denohet me 12 (dymbedhjete) muaj pezullim nga aktiviteti.

14.KF “Lapraka A” U-13, per shkak te nderprejes perfundimtare te ndeshjes nga dhuna e ushtruar ndaj zyrtarit te ndeshjes, denohet me humbjen e ndeshjes ne tavoline me rezultatin 3 me 0 me KF “Tirana D” U-13 , bazuar ne nenet 31, 75, 76/c dhe 134/2 te KDS.

15.Ekipi i KS “Ali Demi” Mini Futboll, per aktivizim te lojtareve te cilet nuk kishin te drejte te humbet ndeshjen ne tavoline me rezultatin 3-0 ne favor te Tirana Mini Futboll bazuar ne Nenin 54 te KDS.

16.Rrezimin e kerkeses se lojtarit te KF Gramshi, Ledio Koçi per pezullimin e denimit te mbetur.

Kunder vendimit mund te behet ankim brenda 3 (tre) diteve ne Komisionin e Apelit.

{mp4}39702{/mp4}

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese