Hapësire reklamuese

Showbiz

Fruti ideal për mëlçinë, zorrët dhe kolesterolin e lartë, por nëse keni probleme me zemrën bëni kujdes me kajsitë

Shkruar nga Newsbomb
Fruti ideal për mëlçinë, zorrët dhe kolesterolin e

Kajsitë përmbajnë një sasi të madhe antioksidantësh që janë kyç për forcimin e imunitetit dhe reduktimin e stresit oksidativ – e gjithë kjo ndikon në aftësinë më të lartë të trupit për t’u mbrojtur më mirë nga infeksionet, inflamacionet, por edhe nga sëmundjet më të rënda.

Janë jashtëzakonisht ushqyese dhe, përveçse përmirësojnë tretjen, janë shumë të dobishme për sytë tanë. Ato përmbajnë një sasi të madhe të vitaminave dhe mineraleve dhe, në të njëjtën kohë, kanë jashtëzakonisht pak kalori.

Më së miri është t’i hamë të plota dhe të pa qëruara, por paraprakisht duhet të lahen mirë. Rekomandimi i nutricionistëve është që të jemi sa më shpesh në tryezën tonë, por ka një përjashtim, transmeton Telegrafi.

Kujdes – kajsitë kanë një përmbajtje të lartë kaliumi

Kajsitë janë të pasura me kalium, një mineral që shërben edhe si elektrolit. Në trupin tuaj, ai është përgjegjës për dërgimin e sinjaleve nervore dhe rregullimin e kontraktimeve të muskujve dhe ekuilibrit të lëngjeve. Dy kajsi (70 gramë) ofrojnë 181 mg të këtij minerali, që është 4% e nevojave ditore.

Për shkak se kaliumi punon ngushtë me natriumin për të ruajtur ekuilibrin e lëngjeve, marrja e duhur mund të ndihmojë në parandalimin e fryrjes dhe ruajtjen e presionit të gjakut të shëndetshëm. Një analizë e 33 studimeve zbuloi se një dietë e pasur me kalium ul ndjeshëm presionin e gjakut dhe rezultoi në një rrezik 24% më të ulët të goditjes në tru.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se personat që kanë probleme kardiovaskulare ose veshkash nuk duhet të hanë shumë nga ky frut dhe do të ishte mirë që t’i shmangnin plotësisht. Sidomos nëse janë në terapi të rregullt.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu