Hapësire reklamuese

Foto e Ditës

Shqipëria ka 2.4 milionë banorë

Shkruar nga Newsbomb

Shqipëria ka 2.4 milionë banorë

Instituti i Statistikave ka publikuar të dhënat zyrtare të Censit të fundit dhe rezultojnë se në vendin tonë janë aktualisht 2.402.113 shtetas shqiptarë. Prej tyre, 1.190.448 milionë janë meshkuj dhe 1.211.665 janë femra, ndërsa krahasuar me Censin e 2011 rezultojnë 17% shqiptarë më pak.

Drejtoresha e INSTAT, Elsa Dhuli u shpreh se deri më datë 18 Shtator 2023 në vendin tonë kanë qenë 2.4 milionë shqiptarë, të cilët përbëjnë 755.950 familje, me madhësi mesatare 3.2 anëtarë për familje dhe që jetojnë në 1.082.529 shtëpi.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese