Hapësire reklamuese

Bota

Arsyet që Donald Trump do të apelojë vendimin

Shkruar nga Newsbomb
Arsyet që Donald Trump do të apelojë vendimin
Donald Trump

Dje, Donald Trump u shpall fajtor për falsifikim të të dhënave të biznesit në lidhje me pagesat e bëra ndaj Stormy Daniels gjatë zgjedhjeve të vitit 2016.

Pas këtij vendimi ekipi i Donald Trump ka deklaruar se po planifikojnë të apelojnë vendimin. Por mbi çfarë baza?

-Dëshmia e Stormy Daniels, takimi i dyshuar seksual i së cilës me Trump ishte në qendër të çështjes, mund të jetë një arsye.

-Strategjia e re ligjore e marrë nga prokurori i rrethit në këtë rast mund të ofrojë gjithashtu arsye për ankimim.

-Falsifikimi i të dhënave të biznesit mund të jetë një kundërvajtje e nivelit më të ulët në Nju Jork, por Trump u përball me akuza më të rënda penale për shkak të një krimi të dytë të supozuar, një përpjekje e paligjshme për të ndikuar në zgjedhjet e 2016-ës.

-Prokurorët pretenduan gjerësisht se shkeljet e ligjeve federale dhe shtetërore të zgjedhjeve, së bashku me mashtrimet tatimore, zbatoheshin në këtë rast. Por ata nuk specifikuan para jurisë se cila prej tyre ishte shkelur.

-Ekspertët ligjorë thonë se ka pyetje rreth fushëveprimit dhe zbatimit të ligjit federal, i cili mund të jetë një bazë për apelim. 

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese