Tirana
clear sky
29.5 ° C
29.5 °
29.5 °
42 %
7.7kmh
0 %
Sht
28 °
Die
36 °
Hën
37 °
Mar
40 °
Mër
42 °
E shtunë, 24 Korrik, 2021

Bashkia Shkodër informon qytetarët për zonat e përmbytura dhe bën thirrje: Merrni masa për sigurimin e gjësë së gjallë dhe prodhimeve bujqësore

spot_img
spot_img

Lajme të ngjashëm

5b7be8c528041f616dd333834d320a3f

Bashkia e Shkodrës ka dhënë informacion në lidhje me situatën e përmbytjes në ato zona.

Bashkia bën me dije se hidrometri në Dajç në orën 09.00, shënon kuotën 6.28 m, ndërsa kuota maskimale është 6.30 m, hidrometri i lumit Drin shënon kuotën 6.95 m, ndërsa kuta makimal është 7.50 m.

Ndër të tjera thuhet se vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Kir në vendin e quajtur Bardhaj, fshati Bardhaj.

Gjithashtu vijon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta. Rruga e Obotit është e kalushme vetëm me mjete të larta dhe se niveli  i ujit mbi rrugë arrin mbi 80cm.

Njoftimi i plotë:

Informacion mbi situaten e përmbytjeve në territorin e Bashkise Shkodër, data 10.01.2021,ora 09.00

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 10.01.2021,ora 09.00, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

 • Hidrometri në Dajç në orën 09.00, shënon kuotën 6.28 m.(Kuota max 6.30 m)
 • Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 09.00,shënon 8.45 m.(Kuota max 8.70 m)
 • Hidrometri i lumit Drin në orën 09.00,shënon kuotën 6.95 m. (Kuota max 7.50 m)

Bashkia Shkodër

Siperfaqe totale e përmbytur 1595 Ha

1. Tokë e pakultivuar                  493 Ha

2. Foragjere të dyta, jonxhe       1003 Ha

3. Grurë                                         55 Ha

4. Bimë dekorative                        40 Ha

5.Pemtore                                         4 Ha

Nj.A. Ana e Malit

1. Vazhdon të jetë e bllokuar rruga për në Obot për mjetet e ulëta. Rruga e Obotit është e kalushme vetëm  me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin mbi 80cm.

2. Ujesjellesi Oblika 1 si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.

3. UKSH ka furnizuar me uje te pijshëm banore të fshatit Oblikë.

4. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 880 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë

 • Tokë e pakultivuar 200 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 658 Ha
 • Grurë 20 Ha
 • Pemtore 2 Ha

Nj.A Dajç

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 610 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatrat  Dajç,Mushan,Shirq,Suka-Dajç,Pentar), nga të cilat :

 • Tokë e pakultivuar 245 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 290 Ha
 • Bimë dekorative 40 Ha
 • Grurë 35 Ha

2. UKSH ka furnizuar me uje të pijshëm banore të fshatit Oblikë.

3. Për shkak të rritjes së nivelit të ujit është bllokuar segmenti në vendin e quajtur Urrelat që lidh fshatërat Shirq me Darragjat .

Nj. A. Guri i Zi

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 5 Ha, kryesisht në fshatin Rrenc.

 • Tokë e pakultivuar 5 Ha
 • Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.

Nj.A. Velipojë

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 30 Ha, kryesisht në fshatrat Ças,Reç (këneta Reçit),Baks i Ri.

 • Tokë e pakultivuar 10 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhë 20 Ha

2. Në Nj.A.Velipojë, në dy shtëpi ka prezencë uji rreth 30cm. Ka shkarje dherash në rrugën Baks –Rrjoll.  Bashkia Shkodër po punon një fadromë për pastrimin.

Nj.A.Bërdicë

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 70 Ha, kryesisht në fshatin Trush (fusha e Stomes), e Bërdicë e Madhe

 • Tokë e pakultivuar 30 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 40 Ha

2. Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.

Nj.A .Rrethina

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 10 Ha, në fshati Zyes

 • Tokë e pakultivuar 3 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 5 Ha
 • Pemtore 2 Ha

2.Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Kir në vendin e quajtur Bardhaj, fshati Bardhaj.

Gjithashtu ka rritje të nivelit të ujit nga Liqeni i Shkodrës, në zonën e Livadeve dhe Dobraç.

BASHKIA SHKODËR DUKE PARË SITUATËN QË PO PËRKEQËSOHET KA BËRË LAJMËRIMIN E HERSHËM PËR BANORËT QË RREZIKOHEN NGA PERMBYTJA QË TË MARRIN MASA PËR SIGURIMIN E GJËSË SË GJALLË, PRODHIMEVE BUJQËSORE, MJETEVE DHE PAJISJEVE TË NDRYSHME QË MUND TË DËMTOHEN.

Më shumë

spot_img
spot_img