Hapësire reklamuese

Ekonomi

Banka Botërore jep 65 milion dollarë për zhvillimin e turizmit shqiptar në këto qytete të Jugut

Shkruar nga Newsbomb

Vendet turistike në Jug të Shqipërisë si; Saranda, Gjirokastra, Berati dhe Përmeti do të përfitojnë nga një projekt i Bankës Botërore që jep në formën e një huaja rreth 65 milionë dollarë, investime që qeveria pret të kenë impakt në rritjen e turizmit.

Sipas marrëveshjes të nënshkruar në sallën e hartave në kryeministri këto 4 bashki përmes fondit të zhvillimit të rajoneve që do të menaxhoj projektin kryesisht në qendrat turistike të këtyre qyteteve në jug të vendit.

Kryeministri Rama tha se ky projekt është i lidhur ngushtë me programin kombëtar të qeverisë së tij të rilindjes urbane, të dyja në këndvështrimin e tij që kanë impakt në rritjen e turizmit. Sipas kryeministrit, zhvillimi i turizmit do të thotë më shumë punësim.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese