Tirana
scattered clouds
25.5 ° C
25.5 °
25.5 °
50 %
2.1kmh
40 %
Mar
25 °
Mër
35 °
Enj
34 °
Pre
32 °
Sht
31 °
E martë, 9 Gusht, 2022
spot_img

Apelimi lë në fuqi vendimin e KPK për ish-prokurorin e Tiranës, Dritan Rreshka përfundimisht jashtë Drejtësisë

spot_img

Lajme të ngjashëm

Kolegjit të Posaçëm të Apelimit lë në fuqi vendimin e mëparshëm të KPK për shkarkimin përfundimtar ish-drejtuesit të Prokurorisë së Tiranës Dritan Rreshka.

albsig

Sipas njoftimit të KPA, në mbledhjen e mbajtur ditën e sotme trupi gjykues arriti në përfundimin se subjekti i rivlerësimit Dritan Rreshka ka kryer deklarim të pamjaftueshëm për kriterin e pasurisë ndaj në mënyrë unanime anëtarët kanë vendosur:

1- Lënien në fuqi të vendimit nr 55, datë 31.07.2018 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që i përket subjektit të rivlerësimit Dritan Rreshka

2- Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm

Ky vendim do të thotë se ish-drejtuesi i Prokurorisë së Tiranës Dritan Rreshka del përfundimisht jashtë sistemit të drejtësisë.

Kujtojmë se Rreshka u shkarkua në tetor të vitit të kaluar për shkak se nuk ka pasur burime financiare të mjaftueshme dhe ka kryer veprime të fshehjes së pasurisë, ndërkohë që edhe personat e lidhur me të kanë rezultuar me pasuri të pajustifikuara.

VENDIMI I SOTËM I KPA:

Trupi gjykues i Kolegjit të Posaçëm të Apelimit, i përbërë nga Albana Shtylla kryesuese, Ina Rama  relatore, Ardian Hajdari, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo, anëtarë, shpalli sot vendimin për çështjen (JR) 37/2018, datë 04.12.2018, për ankimin e subjektit të rivlerësimit Dritan Rreshka kundër vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit nr. 55, datë 31.07.2018.

Në përfundim të gjykimit, trupi gjykues arriti në përfundimin se subjekti i rivlerësimit Dritan Rreshka ka kryer deklarim të pamjaftueshëm për kriterin e pasurisë në kuptim të nenit 61, pika 3, të ligjit nr.84/2016.

Trupi gjykues bazuar në nenin D, pikat 3 e 5 të Aneksit të Kushtetutës, në nenin 61, pika 3 dhe në nenin 66, pika 1, germa “a” të ligjit nr.84/2016 “Për rivlerësimin kalimtar të gjyqtarëve e prokurorëve në Republikën e Shqipërisë”, vendosi në mënyrë unanime:

1- Lënien në fuqi të vendimit nr 55, datë 31.07.2018 të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit që i përket subjektit të rivlerësimit Dritan Rreshka.

2- Ky vendim është përfundimtar dhe ka efekt të menjëhershëm.

U shpall në Tiranë, më datë 17.07.2019.

Screenshot_3.jpg

spot_imgspot_img

Më shumë

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img