Hapësire reklamuese

Aktualitet

AKU vijon kontrollet, gjobiten 4 dyqane dhe bllokohen produktet ushqimore

Shkruar nga Newsbomb
AKU vijon kontrollet, gjobiten 4 dyqane dhe bllokohen produktet ushqimore

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU), vijon kontrollin teksa jemi në pragun e fundit të Vitit të Ri. AKU ka ushtruar kontrolle në të gjithë vendin, ku janë  gjobitur 4 subjekte dhe bllokuar produkte ushqimore.

Trupat inspektuese të drejtorive Rajonale AKU Tiranë dhe Kukës gjatë kontrolleve zyrtare të kryera në katër subjekte me natyrë aktiviteti “market”, “supermarket”, “prodhim, përpunim produkte ushqimore” konstatuan problematika me dokumentacionin, mangësi në gjurmueshmëri, mangësi në etiketim si dhe rezultateve jokonforme të  raport provave.

Për shkeljet e konstatuara ndaj këtyre subjekteve janë vendosur masat administrative me “gjobë” në vlerën 650.000 lekë si dhe u bllokua sasia prej 342.5 kg produkte deri në plotësimin e kërkesave ligjore.

E plotë:

AKU intensifikon kontrollet, në pragun e festave

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit me qëllim garantimin e mbarëvajtjes së festave të fundvitit në të gjithë vendin, ka gjobitur 4 subjekte dhe bllokuar produkte ushqimore.

Trupat inspektuese të drejtorive Rajonale AKU Tiranë dhe Kukës gjatë kontrolleve zyrtare të kryera në katër subjekte me natyrë aktiviteti “market”, “supermarket”, “prodhim, përpunim produkte ushqimore” konstatuan problematika me dokumentacionin, mangësi në gjurmueshmëri, mangësi në etiketim si dhe rezultateve jokonforme të  raport provave.

Për shkeljet e konstatuara ndaj këtyre subjekteve janë vendosur masat administrative me “gjobë” në vlerën 650.000 lekë si dhe u bllokua sasia prej 342.5 kg produkte deri në plotësimin e kërkesave ligjore.

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit do të vijojë kontrollet e shtuara në terren me qëllim mbrojtjen e shëndetit dhe ndëshkimin e paligjshmërisë.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese