Hapësire reklamuese

Aktualitet

Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me Shoqatën e Shkrimtarëve të Serbisë në fushën e letërsisë dhe kulturës

Shkruar nga Newsbomb
Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me
Presidenti i Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë, Milos Iankovic dhe drejtoresha e QKLL, Alda Bardhyli firmosin marrëveshjen

Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Shoqata e Shkrimtarëve të Serbisë ka nënshkruan sot një marrëveshje bashkëpunimi, me në fokus shkëmbimin e të dhënave në fushën e letërsisë dhe kulturës, përkthimin dhe botimin e veprave letrare në të dyja gjuhët, festimin e përvjetorëve të rëndësishëm në historinë e letërsisë së të dyja vendeve.

Marrëveshja u nënshkrua nga Presidenti i Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë, Milos Iankovic dhe drejtoresha e QKLL, Alda Bardhyli. Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit dhe Shoqata e Shkrimtarëve të Serbisë synon të nxisin përkthimin dhe botimin e veprave letrare në të dyja gjuhët.

Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me
Presidenti i Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë, Milos Iankovic dhe drejtoresha e QKLL, Alda Bardhyli

Të dyja palët do të ndërmjetësojnë për t’u lidhur me shtëpitë botuese, revistat letrare dhe profesionale dhe organizata të tjera eksperte nga fusha e letërsisë dhe asaj të kulturës. 

Palët gjithashtu marrin përsipër të punojnë aktivisht për shtrirjen e bashkëpunimit kulturor në të gjitha fushat, projektet, ekspozitat dhe vizitat e delegacioneve të mundshme etj.

Pas nënshkrimit të marrëveshjes, Presidenti i Shoqatës së Shkrimtarëve të Serbisë, Milos Iankovic i dhuroi drejtoreshës së Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit një fjalor dygjuhësh shqip-serbisht të hartuar në vitin 1935 nga Luk Lukaj, një personalitet shqiptar, të cilin e lidhte me Serbinë dashuria për një grua. Fjalori i cili përmban fjalë të vjetra shqipe që datojnë nga viti 1935, ku dallohen fjalë shqipe si: farëshkrim, baltovicë, çpërthye, çpesh, gumsoj, etj.

Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me
 
Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me
 
Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me
 
Qendra Kombëtare e Librit marrëveshje bashkëpunimi me
 

 

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese