Hapësire reklamuese

Aktualitet

Prisnin faturat dhe lekët i fusnin në xhep, Gjykata e Korçës zbardh skemën korruptive të katër zyrtarëve në Bashkinë e Devollit

Shkruar nga Newsbomb
Prisnin faturat dhe lekët i fusnin në xhep, Gjykata e
Foto montazh/ Bashkia Devoll

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë në Korçë ka pezulluar nga detyra katër zyrtarët e Bashkisë së Devollit pasi akuzohen për “shpërdorim detyre” dhe “falsifikim të dokumentave”.

Konkretisht bëhet fjalë për Drejtorin e Agjencisë së Shërbimeve Utilitare, Komunitare dhe Administrative, Gentian Lecon, përgjegjësin në Sektorin e Shërbimeve Publike, Altin Canen, përgjegjësin në Sektorin e Transportit në Agjencinë e Shërbimeve Publike, Kristi Meslanin dhe magazinierin në sektorin e Menaxhimit financiar, Eledi Naston.

Gjatë hetimeve ka rezultuar se këta persona në bashkëpunim me njëri-tjetrin kanë kryer procedurën e prokurimit me objekt blerje mallra materiale ndërtimi për nevojat e Bashkisë. Por pasi është shpallur fituesi ndaj të kallëzuarve është ngritur akuza se kanë kryer në mënyrë fiktive si procedurën e marrjes në dorëzim dhe magazinimit të mallrave dhe pajisjeve, ashtu edhe daljen e tyre nga magazinimi dhe përdorimi për punime të ndryshme nga punonjësit e bashkisë. Ndërkohë, kallëzuesi pretenton se nuk është blerë asnjë mall.

Po ashtu, nga administrimi i pamjeve filmike për periudhën e hetimit nuk shihen hyrje-dalje ngarkesa me materiale ndërtimi. Në vijim të konkluzioneve të nxjerra nga ekspertët, në rrugët rurale të fshatit nuk rezulton të ketë shtresa të reja çakulli apo të ndonjë ndërtimi.

Prisnin faturat dhe lekët i fusnin në xhep, Gjykata e
Vendimi i Gjykates

Njofitmi i plotë:

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Korçë kërkoi pezullimin nga detyra të katër zyrtarëve të Bashkisë së Devollit, shtetasit G.K., A.C., K.M., dhe E.M. nën hetim për Veprat Penale ‘Shpërdorim Detyre’ dhe Falsifikim të dokumenteve’ parashikuar nga nenet  248 dhe 186 të Kodit Penal.

Në kuadër të hetimeve të kallëzimit penal nr.577 të vitit 2023 rezultoi se personat në fjalë kanë kryer procedurën e prokurimit me objekt blerje mallra materiale ndërtimi për nevojat e Bashkisë. Por pasi është shpallur fituesi ndaj të kallëzuarve është ngritur akuza se kanë kryer në mënyrë fiktive si procedurën e marrjes në dorëzim dhe magazinimit të mallrave dhe pajisjeve, ashtu edhe daljen e tyre nga magazinimi dhe përdorimi për punime të ndryshme nga punonjësit e bashkisë. Kallëzuesi pretendon se nuk është blerë asnjë mall.

Gjatë hetimeve të prokurorisë, nga administrimi i pamjeve filmike për periudhën e hetimit nuk shihen hyrje-dalje ngarkesa me materiale ndërtimi. Në vijim të konkluzioneve të nxjerra nga ekspertët, në rrugët rurale të fshatit nuk rezulton të ketë shtresa të reja çakulli apo të ndonjë ndërtimi.

Nga hetimet e kryera, Prokuroria arriti në konkluzionin se punonjësit e bashkisë së Devollit, shtetasit:

G.K. – Drejtor i Agjencisë së Shërbimeve Utilitare, Komunitare dhe Administrative;

A.C. – Përgjegjës në Sektorin e Shërbimeve Publike;

K.M. – Përgjegjës në Sektorin e Transportit në Agjencinë e Shërbimeve Publike; dhe

E.M. – Magazinier në Sektorin e Menaxhimit financiar.

kanë konsumuar veprat penale ‘Shpërdorim detyre’ dhe Falsifikimi i dokumenteve’.

Hetimi provoi se akti i marrjes në dorëzim të materialeve më 21.09.2022 nuk pasqyron dorëzimin faktik të të gjitha materialeve. Në këtë kuptim, sipas organit të akuzës personat duhet të mbajnë përgjegjësi penale për veprat e mësipërme. Në bazë të kërkesës së Prokurorisë, gjykata vendosi pezullimin nga detyra të punonjësve të bashkisë.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese