Hapësire reklamuese

Aktualitet

Me dosje të mëdha në krahë, Muhamet Rrumbullaku shkon te Komisioni Hetimor për TIMS i përgatitur

Shkruar nga Newsbomb
Me dosje të mëdha në krahë, Muhamet Rrumbullaku shkon te
Shoqeruesi i Rrumbullakut me dosjet voluminoze ne krahe

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Muhamet Rrumbullaku, u paraqit pasditen e së martës para Komisionit hetimor për sistemin TIMS.

Teksa futej në mbledhje, shoqëruesit e kryepolicit u panë me disa dosje voluminoze në krahë. Ashtu si dhe Rrumbullaku u shpreh gjatë mbledhjes së Komisionit të dhënat që ai ka janë sensitive, për këtë arsye kërkoi që dëshmia e tij të zhvillohj me dyer të mbyllura.

Me dosje të mëdha në krahë, Muhamet Rrumbullaku shkon te
Shoqeruesi i Rrumbullakut me dosjet

Drejtori i Policisë së Shtetit tha se nëse kërkesa e tij nuk aprovohet nga komisioni, atëhere ai do të fliste vetëm për ato që nuk janë sekret.

“Sa i përket deklaratës kërkesa jonë dhe deklarata mbështetet në ligjin e komisionit hetimor dhe qëndroj që dëshmia ime në raport me objektin e hetimit përbën sekret për arsye që unë do i shpjegoj pas vendimarrjes së Komisonit.

Nëse komisioni do vendosë që do të jetë e hapur unë do të përgjigjem vetëm për atë pjesë që mund të thuhet e hapur, nëse komisioni voton unimanisht që të zhvillohet e mbyllur atëhere do të jap detaje për çfarë bëhet fjalë objekti i hetimti që ka të bëjë me sistemin TIMS.

Me dosje të mëdha në krahë, Muhamet Rrumbullaku shkon te
Pamje nga komisioni

Ju kemi vënë në dispozicion materiale të detajuara të paklasifikuara sipas kërkesave të legjislacionit shqiptar, por ju e shikoni që unë jam me shumë dokumenta me vete në raport me dokumentat që duhet ti vë në dispozicion, por ligji mbi informacionin e klasifikuar sekret shtetëror përcakton edhe për dijeni të publikut 4 nivele të klasifikimit të informacionit sekret shtetëror.

Në të gjithë inf tjetër të kufizuar janë çështje policore të cilat njihen vetëm përdoruesit dhe kanë tagrin respektin jam i hapur t’ju jap shpjegime mbi sistemin tim çfarë përfshin parimisht në media, flitet parimisht sistemi tims, sistemi tims ka një sërë databazash të dhëna që vendosni ju të merrni inf e duhur. Unë nuk mund të shkel tagrin në asnjë rast, çfarë është sistemi, çfarë shërben dhe kujt agjencisë ligjzbatuese i shërben”, tha drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Muhamet Rrumbullaku, teksa më tej kreu i këtij Komisioni e hodhi në votim kërkesën e kryepolicit e cila u miratua me 8 vota pro.

Me dosje të mëdha në krahë, Muhamet Rrumbullaku shkon te
Pamje nga komisioni

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese