Hapësire reklamuese

Aktualitet

Dyshime për pastrim parash, Prokuroria e Tiranës bllokon llogaritë bankare me mijëra euro të shoqërise italiane

Shkruar nga Newsbomb
Dyshime për pastrim parash, Prokuroria e Tiranës bllokon
Prokuroria e Tiranës

Prokuroria e Tiranës ka sekuestruar llogaritë bankare të shoqërisë italiane NETTA pasi dyshohet se burojnë nga aktivitete kriminale.

Shoqëria italiane e cila operonte në ndërtim dhe dhe në mirëmbajtjen e avionëve shërbente për pastrimin e parave të cilat vinin nga aktivitete të paligjshme, ndërsa Prokuroria e Tiranës zbardh se dy pronarët e firmës rezultojnë të dënuar për mashtrim në Itali.

Bëhet fjalë për shtetasit Teodoro Grasso, J.L., dhe Bruno Rollo, të dy të dënuar në vitin 2016 nga Gjykata e Shkallës së Parë në Itali për mashtrim në përfitimin e fondeve publike dhe se zoterojnë dhe drejtojnë disa biznese atje në fushën e aeronautikës.

Ndërsa nën sekuestro është vendosur llogaria bankare me në vlerën e 5 milionë lekë, 20 mijë € dhe 480 mijë $.

Njoftimi i prokurorisë:

Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm, Tiranë sekuestroi llogaritë bankare të shoqërisë ‘N.’ shpk, themeluar nga shtetasi Italian B.R. më 10.01.2022, nën hetim për veprën penale ‘Pastrimi i produkteve të veprës penale apo veprimtarisë kriminale’ parashikuar nga neni 287 i Kodit Penal.

Në kuadër të hetimeve të procedimit penal nr.3695 të vitit 2024, shoqëria në fjalë, e cila ushtron aktivitet në ‘Ndërtim, prodhim, mirëmbajtje, riparim dhe mirëmbajtje ne terren të avionëve’ rezulton me një aktivitet dhe transferta të dyshimta.

Nga hetimet e prokurorisë së Tiranës, rezulton se shtetasit e përfshirë T.G., J.L., dhe B.R, janë dënuar në vitin 2016 nga Gjykata e Shkallës së Parë në Itali për mashtrim në përfitimin e fondeve publike dhe se zoterojnë dhe drejtojnë disa biznese atje në fushën e aeronautikës.

Duke marrë në konsideratë kërkesën për transferimin e fondeve jashtë vendit dhe mungesen e informacionit lidhur me ecurine e likuidimit të detyrimeve, ndodhur edhe përpara rastit të ngutshëm, pasi ekziston rreziku që këto pasuri, të cilat dyshohen si produkt i veprimtarisë kriminale, të transferohen apo të fshihen, është e nevojshme kryerja e sekuestrimit e llogarive bankare të shoqërisë “N.” shpk, në vlerat:

-          1,539,490 ALL;

-          20,348.24 EUR; dhe

-          479.820,56 USD

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese