Hapësire reklamuese

Aktualitet

Byroja Amerikane dhuron pajisje për fuqizimin e Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore në Shqipëri

Shkruar nga Newsbomb
Byroja Amerikane dhuron pajisje për fuqizimin e Agjencisë së
Pamje nga ceremonia e sotme ne AMP

Përfaqësuesit e Ambasadës së SHBA nga Byroja Ndërkombëtare e Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit (INL) dhe Programi Ndërkombëtar i Ndihmës së Trajnimit për Hetimet Penale të Departamentit të Drejtësisë (ICITAP) kanë marrë pjesë sot në një ceremoni të veçantë për dhurimin e ndihmës teknike për AMP.

Të pranishëm, kanë qenë ministri Taulant Balla dhe Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore, Florian Sulejmani.

"Përfaqësuesit e Ambasadës së SHBA nga Byroja Ndërkombëtare e Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit (INL) dhe Programi Ndërkombëtar i Ndihmës së Trajnimit për Hetimet Penale të Departamentit të Drejtësisë (ICITAP) iu bashkuan ministrit Taulant Balla dhe Drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore, Florian Sulejmani për një ceremoni dhurimi të ndihmës teknike sot.

Që nga viti 2020, Shtetet e Bashkuara kanë ofruar ndihmë teknike, trajnime dhe mentorim për Agjencinë e Mbikëqyrjes Policore në mbështetje të misionit të tyre për të çuar përpara mbikëqyrjen policore, llogaridhënien dhe sundimin e ligjit.

Ceremonia shfaqi ndihmën e vazhdueshme të SHBA dhe transferimin e pajisjeve teknike kompjuterike për të përmirësuar efikasitetin e hetimeve dhe inspektimeve të AMP. Dhurimi i sotëm i shtohet dhurimeve të mëparshme të pajisjeve të programit poligraf dhe mjeteve virtuale të menaxhimit të rasteve.

Drejtori i Përgjithshëm i AMP Sulejmani njohu mbështetjen e ICITAP dhe INL të Shtetit për hetimet, inspektimet, verifikimin dhe shtrirjen e komunitetit të AMP-së. Ceremonia njohu gjithashtu partneritetin e programeve të inspektimit të AMP-së dhe komunikimit me komunitetin në ndërtimin e besimit institucional dhe publik", thuhet në njoftimin e Ambasadës Amerikane në Tiranë.

Sondazh

Poll

Lexo gjithashtu

Hapësire reklamuese