Tirana
clear sky
22.5 ° C
22.5 °
22.5 °
73 %
0kmh
0 %
Mar
39 °
Mër
41 °
Enj
41 °
Pre
40 °
Sht
34 °
E martë, 27 Korrik, 2021

3655 hektarë tokë e përmbytur në Shkodër, niveli i ujit në Dajç mbi kuotat maksimale

spot_img
spot_img

Lajme të ngjashëm

f9572e2a9efa169db1b0ce53cbf4f3fa

Bashkia e Shkodrës ka treguar situatën e përmbytjeve në territorin e saj, ku bën me dije se sipërfaqja e tokës së përmbytur është 3655 hektarë.

Hidrometrat në Dajç dhe liqenin e Shkodrës tregojnë se niveli i ujit është mbi kuotat maksimale, ndërsa paraqitet normale situata në lumin Drin.

Situata paraqitet problematike në fshatin Obot, pasi rruga shtë e pakalueshme me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 100 cm.

Postimi I plotë:

Situata e përmbytjeve në territorin e Bashkisë Shkodër, data 06.02.2021, paradite

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 06.02.2021, paradite, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

 • Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 6.65 m. (Kuota max 6.30 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rritje të nivelit të ujit me 6 cm.
 • Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30, shënon kuotën 8.85 m. (Kuota max 8.70 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rënie të nivelit të ujit me 3 cm.
 • Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30, shënon kuotën 7.20 m. (Kuota max 7.50 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kuotat janë të pandryshuara.

Bashkia Shkodër

Sipërfaqe totale e përmbytur 3655 Ha

1. Tokë e pakultivuar               735 Ha

2. Foragjere të dyta, jonxhe   2625 Ha

3. Grurë                                      160 Ha

4. Bimë Dekorative                     92  Ha

5. Pemtore                                   40  Ha

6. Serra                     3  Ha

Nj.A. Ana e Malit

1. Rruga e Obotit është e pakalueshme me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 130 cm.

2. Në fshatin Obot ka prezencë uji në oborre 100 cm.

3. Ujësjellësi Oblika 1, si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.

4. UKSH Vazhdon të furnizojë me ujë të pijshëm banorët e fshatit Oblikë

5. Rruga e Goricës është e bllokuar, ka prezencë uji rreth 40 cm.

6. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1250 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë,Velinaj, Shtuf.

 • Tokë e pakultivuar 220 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 940 Ha
 • Grurë 45 Ha
 • Pemtore 35 Ha
 • Bimë dekorative 7 Ha
 • Serra 3 Ha

7.  Shtëpi të përmbytura 2.

8. Në disa toka bujqësore niveli i ujit arrin në 2 – 2.5m.

9.Rrezikohet përmbytja e Ujësjellës Oblika 2.

Nj.A Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1550 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatrat Mushan, Shirq, Suka-Dajç, Belaj, Rrushkull, Samrish i Ri, Darragjat, Pentar-zona fushore), nga të cilat:

 • Tokë e pakultivuar 310 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 1060 Ha
 • Grurë 95 Ha
 • Bimë dekorative 85 Ha

2. Rruga që lidh fshatrat Shirq- Darrgjat është e bllokuar. Ka prezencë uji me mbi 100-130 cm

3. 121 shtëpi kanë prezencë uji në oborre.

4. Kemi  prezencë ujit në rrugët e brëndshme të fshatrave Shirq dhe Mushan.

5. Ka prezencë uji 20 cm në rrugën Belaj- Pentar.

6. Në disa toka bujqësore niveli i ujit arrin në 2 m.

7. Rruga në lagjen Mazia-fshati Suka Dajç është e pakalueshme me mjete të ulëta.

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 100 Ha, kryesisht fshatrat Baks i RI, Luarz. Ças.

 • Tokë e pakultivuar 30 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 70 Ha

Nj. A. Guri i Zi

Vazhdon gerryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.

Nj.A.Bërdicë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 260 Ha, konkretesht në fshtrat Trush, Berdicë e Sipërme, Berdicë e Madhe.

Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.

 • Te pakultivuara 40 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 200 Ha
 • Grurë 20 Ha

Nj.A.Rrethina

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 495 Ha, në fshatrat Zues (tokat në fushën e Oblikës), Shtoj i Vjeter, Shtoj i Ri dhe Dobraç

 • Tokë e pakultivuar 135 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 355 Ha
 • Pemtore 5 Ha

-Bashkia Shkodër në kushtet e ndodhura, në referencë të Ligjit Nr.45/2019 “Për Mbrojtjen Civile ”, kërkon shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore, për Nj.A. Ana e Malit dhe Dajç.

-Kërkohet që nga Drejtoria e Ujitjes dhe Kullimit Lezhë të ndërhyet për marrjen e masave për pastrimin e “Përroit të kufirit” Muriqan në Nj.A Ana e Malit.

-Kërkohet mbështetje me bazë ushqimore për gjënë e gjallë (koncentrat) për NJ.A. Ana e Malit , Dajç dhe Rrethina për një sasi 500 ton.

Më shumë

spot_img
spot_img